У посвідченнях водіїв будуть нові категорії

У посвідченнях водіїв будуть нові категорії
У водійських посвідченнях нового єврозразка виключать деякі категорії, але при цьому додадуть нові.

Зокрема, у правах єврозразка, які почнуть видавати в Україні з 2017 року, з’являться дві нові категорії: «АМ» і «А2». Категорія «АМ» надасть право на управління двоколісними або триколісними транспортними засобами (ТЗ) з максимальною швидкістю не більше 45 км/год. А ось категорія «А2» дозволить їздити мотоциклами потужністю не більше 35 кВт (48 к. с.), а співвідношення потужність/вага яких - не більше 0,2 кВт (0,27 к. с.)/1 кг.
При цьому в правах єврозразка буде виключена існуюча нині категорія «Т», що дозволяє в Україні керувати трамваями і тролейбусами. Крім цього, з 2017 року дещо зміниться максимально допустимий вік для отримання певних категорій прав. Зокрема, буде складніше отримати право управляти мотоциклами (категорія «А»). Зараз такі права можуть отримати особи у віці 16 років, а через два роки – тільки з 20 років.

Схожа ситуація - з вантажівками категорії «С»: нині посвідчення отримують у 18 років, а будуть отримувати з 21 року; з вантажівками, які експлуатують з причепами «СЕ»: нині ними керують з 19 років, а будуть - з 21 року; з автобусами і транспортними засобами з причепами (категорії «D» і «DE»): нині - з 21 року, а будуть - з 24 років.

Утім, більш лояльними стануть вимоги до віку осіб, які керують легковиками і легкими вантажівками з причепами (категорія «BE» і «С1Е»). Нині такі права можна отримати з 19 років, натомість з 2017 року – уже з 18 років.

Відео дня

Нагадаємо, що введення прав єврозразка передбачено планом виконання Директиви Європейського парламенту та Верховної Ради від 20 грудня 2006 року про водійські посвідчення, який був затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України №114 від 18 лютого 2015 року. Нові права також будуть відрізнятися від нинішніх меншим терміном дії.
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up