Візьми авто у потяг

Візьми авто у потяг
Подорожувати потягом разом із власним автомобілем пропонує своїм клієнтам “Укрзалізниця”. Утім, одразу важко зрозуміти суть цієї послуги, адже здається дивним, щоб, маючи свій автомобіль, не їхати ним, а перевозити його у потязі. Проте користь від такої послуги таки є.

Особливо вона відчутна для тих людей, які їдуть в інше місто у відряження на декілька днів або ж на відпочинок. Замовник послуги перевозить автомобіль поїздом, не затрачаючи при цьому зусиль і не витрачаючи ресурсу авто. А далі вже у справах в межах міста чи навіть за місто виїжджає власним авто. Таким чином не доводиться витрачати кошти на таксі або ставити себе в залежність від громадського транспорту.
Легкові авто перевозять у вагонах-автомобілевозах, усередині яких передбачені спеціальні засоби для кріплення машини, а також система охорони. Місткість такого спеціалізованого вагона – чотири-сім автомобілів, залежно від їхніх габаритів. Вагон-автомобілевоз супроводжує провідник, який робить опис транспортного засобу, координує завантаження чи вивантаження, забезпечує збереження машини під час поїздки.
Послуга перевезення легкового автомобіля потягом в Україні нова. Наразі вона діє лише на п'ятьох маршрутах, два з яких проходять через Тернопіль. Це потяги “Київ – Львів” та “Дніпропетровськ – Львів”. Уже цієї зими “Укрзалізниця” планує надавати послугу автомобілевоза у потягах, які курсують за маршрутом “Київ – Ворохта” чи “Київ – Яремче”.
- Це буде дуже зручною послугою для пасажирів, які планують відпочивати на лижних курортах України, - каже начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
До речі, узимку така послуга матиме попит і тому, що дороги часто бувають переметені снігом. Тож, аби не ризикувати, краще на далекі відстані перевозити авто потягом.
З Києва до Львова перевезення автомобіля, якщо його маса – тонна, коштує 450 грн. Окремо доведеться заплатити за завантаження і вивантаження машини.   

Довідково
Вагони-автомобілевози курсують у складі таких поїздів:                                                            
№81/82 “Київ – Львів”,
№41/42 “Дніпропетровськ – Львів”,
№12/11 “Київ – Сімферополь”,
№80/79 “Київ – Дніпропетровськ”,
№37/38 “Київ – Донецьк”.
Із 1 травня цього року тариф за перевезення автомобіля масою тонна на маршруті складає:
Київ – Львів – 450 грн,
Дніпропетровськ – Львів – 633,6 грн,
Київ – Сімферополь – 633,6 грн,
Київ – Дніпропетровськ – 385,2 грн,
Київ – Донецьк – 550 грн
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up