За перевищення швидкості знімуть 20 балів

За перевищення швидкості знімуть 20 балів
Законопроект з реформами правил дорожнього руху до Верховної Ради уже внесло Міністерство внутрішніх справ.

Нагадаємо, як ми уже писали раніше, відповідно до законопроекту, кожен водій отримає певну кількість балів, які можна «витратити» на порушення. Якщо ж бали закінчилися, доведеться платити гроші. З адмінкодексу прибрали «вилку», залишивши тільки один штраф, який колись був мінімальним.

Штрафи виписуватимуть на власника авто, а не на водія. Тож усі, хто придбав або продав автомобіль за дорученням, можуть зіткнутися з проблемами. Якщо ж автомобіль зареєстрований за кордоном, до відповідальності притягуватимуть особу, яка ввезла машину в Україну.

«Листи щастя» з повідомленням про порушення, зафіксоване автоматичною камерою, будуть надсилати за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної. Іноземні автомобілі отримають свої квитанції при перетині кордону.

Відео дня

Оскаржити постанову про порушення потрібно протягом 10 днів після вручення листа. Якщо штраф не буде сплачено через 30 днів, то він зросте вдвічі. Ще 30 днів затримки – і водія позбавлять права керування транспортним засобом на шість місяців.

Також стало відомо, скільки пропонують знімати балів за те чи інше порушення. Наприклад, перевищення швидкості коштуватиме водіям 20 балів. Детальніше про інші порушення та розміри штрафних балів - дивіться у таблиці.

 

Порушення

Штраф (грн)

Бали

Перевищення швидкості
на 20 км/год і більше, порушення вимог знаків, розмітки, зупинки та стоянки, проїзду пішохідних переходів

255

20

Проїзд на червоний сигнал світлофора або заборона регулювальника, ненадання переваги маршрутним ТЗ, порушення правил обгону
і зустрічного роз’їзду, недотримання дистанції
й інтервалу та інші

425

30

Перевищення швидкості
на 50 км/год і більше, ненадання переваги руху аварійно-рятувальним службам, а також порушення правил зупинки і стоянки, які перешкоджають руху або створюють загрозу

510

50

Виїзд на залізничний переїзд на заборонний сигнал

850

50

Інші порушення

340

30

 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up