Партнер рубрики Чортків

У Чорткові – проблеми з водою

У Чорткові – проблеми з водою
Чортків стоки
Заборону на подачу води з водозабору “Білокамінна” до мережі Чорткова видала санслужба. Адже у воді виявили надмір хімічних сполук і бактерій.

Якщо б заражена вода потрапила до водогону, могла б захворіти частина з майже 30000 жителів райцентру.

У чортківському водоканалі запевняють, що причиною пролеми став прорив і його вже усунули.

– Прорив був на вул. Маковея і його вже ліквідували, – каже директор водоканалу Валерій Вівчар. – Воду знезаразили. Споживачам зараз подаємо воду з інших водозаборів, яких у на вісім.

Відео дня

З водозабору “Білокамінна” воду споживачам дадуть тільки після висновку санслужби. Утім, на цьому проблеми з водою у Чорткові не завершуються: за цінами 2014 року місту потрібно 21 млн грн на станцію очистки води на вході до водомережі і ще 26 млн – на очисні споруди на виході з мережі. Більшість води для споживачів Чортків забирає із Серету. Туди ж йдуть стоки, як кажуть громадські активісти.

– Каналізація тече просто в річку, зокрема із залізничного кварталу, від перекачувальної станції. Потягом 100 метрів ми зафіксували сім таких витоків до Серету. Люди кажуть, що так триває з 1950-х років. З цього приводу уже є кримінальні провадження, – говорить активіст Андрій Об'єщик. – А ще є підприємства...

Валерій Вівчар каже, що затримка із грішми на спорудження водоочисної станції та очисних споруд, – за державою. За його словами, місто має дати на це 5-10% і готове зробити це.

До слова, до Чорткова, як анонсували, їде комісія з обладміністрації – з'ясовувати ситуацію. Утім, про проблеми з водою в другому за розмірами місті Тернопільщини чиновники говорять роками. І змінилося уже багато голів облради та обладміністрації, а питання не вирішили досі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Воно ще гірше стало. Може прокуратурі потрібно зайнятися розсідуванням відносно цього? Починаючи і з колишнього мера Вербицького
  • Анонім

    Не тільки м.Чорткові проблеми з водопостачанням !!!

    Така ж проблема існує у с.Горішня Вигнанка Чортківського району. Селу постачає воду Чотрківводоканал на смт.Заводське. Є проблема з тиском води  воду набрати нереально а також подають  по годинах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up