Через аварію пішов в АТО

Через аварію пішов в АТО
- Якось я сам зателефонував В’ячеславу, - каже Валерій Дунець. – Хотів запитати, чи хоч розуміє, що наробив. А він спитав: «Чого дзвониш, до**ати мене хочеш?» і кинув слухавку
Не розминулися. Зіткнення лоб у лоб двох автівок на Кременеччині назавжди перевернуло життя обох водіїв. Один втратив здоров’я, інший – дружину. Утім, саме другий виїхав на зустрічну смугу. Коли він постане перед судом, поки що невідомо

В аварії я втратив і машину, і здоров’я, - розповів у редакції 18 листопада Валерій Дунець. – Уже минуло майже п’ять місяців, а результатів розслідування – нуль. Поки сам не потурбую слідчих, ніхто до мене не телефонує. 

Аварія, в яку потрапив пан Валерій, трапилась ще 9 липня у Кременці близько 21.20. Тоді «Жигулі» пана Валерія ВАЗ-2109 зіткнулись із ВАЗ-2104. Водій «четвірки», виїхавши на зустрічну смугу, влетів у «дев’ятку» пана Валерія. Як результат – його госпіталізували до лікарні з численними травмами.  

Фото із групи у ВК "Типовий Кременець"


- В іншій автівці на момент зіткнення, як виявилось згодом, було четверо людей: водій В’ячеслав Мельник із села Білокриниця, його дружина і двоє товаришів, - пригадує пан Валерій. – Водій був нетверезим. Найбільше із тієї автівки постраждала його дружина – 20-річна Надія.

Відео дня


За фактом скоєння ДТП, як розповів чоловік, порушили кримінальне провадження. Справу вели кременецькі слідчі. За 16 діб після аварії Надія, так і не прийшовши до тями,  померла у лікарні. Тож справу передали з Кременця у Тернопіль. За весь час слідства, обурюється чоловік, слідчі з власної ініціативи майже не телефонували до  нього. Має він претензії і до проведення слідчих дій. Тому й припускає, що правоохоронці цю справу просто хочуть «спустити на гальмах». Також чув, що водій авто, з яким зіткнувся, може відкупитись, бо хвалився цим у селі.


- У Білокриниці тим часом почали ширитись чутки, що з нього нібито хочуть зробити психічно хворого, - обурюється чоловік. – А також кажуть, що той, ніби нічого не сталось, живе у своє задоволення.

Куди подівся Мельник
Не маючи жодної інформації, каже чоловік, він за якийсь час знову сам зателефонував до слідчого. Тоді і дізнався, що справу передали назад до Кременця, а В’ячеслава Мельника на Тернопільщині немає, бо він пішов в АТО. Мовляв, поки що нічого не можуть зробити.


- У селі Білокриниця я і сам колись жив, тепер живу у Київській області, - каже пан Валерій. – Приїхав 25 жовтня у село в гості і дізнався, що Мельник теж є. Його вдома не застав, бо він десь відпочивав з друзями. Зателефонував спершу до тернопільського слідчого, потім до кременецького. У Кременці сказали, що немає кого послати з працівників, бо всі залучені до виборів.


Тож загалом, як каже пан Валерій, картина така: його автівка розбита, продати її навіть на брухт, допоки іде слідство, він не може. Не може поки що отримати і страховки. Через проблеми зі здоров’ям ще не може працювати, а відтак забезпечувати сім’ю. А правоохоронці притягувати бодай до якоїсь відповідальності водія «четвірки» не збираються. Тому у день візиту у редакцію, 18 листопада, пан Валерій звернувся із заявою в обласну прокуратуру.

Куди ж подівся В’ячеслав Мельник, ми поцікавились у сільраді. Там підтвердили – чоловіка в селі немає, пішов в армію. Нещодавно приїжджав на кілька днів додому. Підтвердив інформацію про своє перебування телефоном і пан В’ячеслав.
- Я за кілька днів після похорону дружини пішов в армію, - каже він. – Мені спершу прийшла повістка, я не пішов, а потім став добровольцем. Хотів поїхати, трохи забутись.


Оголосять у розшук
Того злощасного дня, за словами чоловіка, він вранці посварився з дружиною. Вона поїхала до батьків у село, а ввечері зателефонувала і попросила її забрати. Мовляв, нема ані таксі, ані автобуса. А він відпочивав із друзями.  

- Коли майже приїхали, я пішов на обгін буса, - каже він. - Дощ ішов. І вже під час обгону побачив, що на мене їде машина, вона була без фар. Я вивернув убік, і він теж – і так пішли лоб в лоб.


Пив чи не пив, каже чоловік, уся інформація є у міліції. А загалом про подробиці слідства він не в курсі, бо в армії. 

- Коли я приїду додому, то піду у райвідділ, - додає він. - Я нікуди не втікав, усі знають. Я у міліції казав, що йду в армію. Один раз мені кременецький слідчий телефонував, щоби я з’явився. Але мене тоді не відпустили. 

Тим часом правоохоронці, як повідомили нам у прес-службі обласної міліції, збираються подавати пана В’ячеслава на всеукраїнський розшук. Мовляв, цього вимагає процедура. А ще тут не розуміють причин занепокоєння Валерія Дунця. 
- Результати всіх експертиз свідчать не на користь В’ячеслава Мельника, - кажуть у прес-службі. -  І він сам не відхрещується від вини. І оскільки він не втікав з місця аварії, то причин для його затримання не було. До того ж 19 серпня В’ячеслава Мельника мобілізували. Наразі він перебуває в АТО, але уже в добровольчому батальйоні.

Проте 19 листопада, кажуть у прес-службі, пану Мельнику вже було оголошено про підозру за статтею 286, ч. 2 «Порушення правил безпеки дорожнього руху».Та як і коли зможуть повернути чоловіка з АТО, у міліції поки що сказати не можуть.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up