Екс-міліціонер, який збив насмерть Миколу Брегіна, розповів як сталася аварія

Екс-міліціонер, який збив насмерть Миколу Брегіна, розповів як сталася аварія
Свою версію стосовно резонансної аварії що сталася 8 липня минулого року, в якій загинув 19-річний Микола Брегін, розповів екс-правоохоронець, підозрюваний у скоєнні цієї аварії.

Нагадаємо, ця трагедія сталася поблизу села Стриївка Збаразького району. Як повідомляв раніше прокурор області Юрій Гулкевич, експертиза показала, що правоохоронець, якого підозрюють у скоєнні аварії, таки винен. Мовляв, за висновками експертів, Микола Брегін на момент зіткнення знаходився у вертикальному або наближеному до вертикального положенні, а не в горизонтальному. Тоді як міліціонер стверджував, що хлопець лежав на дорозі... Експертиза також підтвердила, що водій їхав зі швидкістю 109-118 км/год, тоді як мав би їхати зі швидкістю не більше 85 км/год.

Втім, підозрюваний Степан Старицький каже, що все було по-іншому. До слова, справу щодо цього підозрюваного вже передали до суду. Відбулося одне слухання, наступне – 4 березня. Сам Степан Старицький зараз на підписці про невиїзд. Він місяць був під вартою. А потім його відпустили під заставу 35 тис грн. Каже, що йому зараз дуже важко, адже роботи ніде знайти не може. Його дружина не працює, подружжя виховує чотирирічну доньку. Чоловік вважає, що справа проти нього сфабрикована під тиском людей та громадських активістів, які після аварії пікетували міліцію та прокуратуру та вимагали притягнути до відповідальності винного правоохоронця. 

- Адже в суспільстві існує такий стереопит, що якщо міліціонер – то вже винен, - каже чоловік. – Я нині просто опинився наодинці з правоохоронною системою…. 
 Степан Старицький розповів, як все відбулося в ту ніч, коли сталася аварія. 
- Я повертався зі Збаража на власній машині додому в село Киданці через село Стриївку, - каже чоловік. - Швидкості не перевищував. На дорозі було темно, на місці де лежав потерпілий, є долина і якщо їхати машиною знизу догори падає тінь і здається, що це суцільна дорога. Коли я виїхав на горб, перешкоди спершу не побачив. Потім помітив, що лежить щось темне і зрозумівши, що це перешкода одразу застосував гальмування. В такій ситуації машина стає некерованою і вже неможливо повернути ні вліво, ні вправо, машина сунеться по траєкторії свого руху. І вже в загальмованому стані, коли машина наблизилась до перешкоди, я аж тоді зрозумів, що це тіло людини. Але вже практично нічого зробити в тій ситуації не зміг. І так машина насунулася на постраждалого і протягнула його по дорозі. Адже в загальмованому стані машина ще рухалася близько 25 км год і зупинити її було практично неможливо. 

Чоловік покинув місце аварії, але виправдовується тим, що після скоєного у нього був шок. 
- Після такого настає стресово-шоковий стан, і я думаю в такій ситуації кожна людина злякається, - каже він. - На той момент я зрозумів, що після того, як машина так протягнула людину, я вже їй нічим не поможу. Я злякався і в стресовому стані поїхав додому. 

Наступного дня Степан Старицький сам прийшов в обласне управління міліції і повідомив про скоєне.
- Я сам з'явився в міліцію і дав пояснення, мене ніхто не затримував, я сам добровільно з'явився, - каже він. -  Я вважаю, що не було підстав брати мене під варту, оскільки я не ховався від слідства. Здається, що під тиском людей, керівництво міліції прийняло упереджене рішення про моє звільнення. Можна було на час розслідування усунути мене від виконання службових обов’язків. 

Степан Старицький додає, що не може говорити про всі деталі справи аби не розголосити таємниці слідства. Зауважує лише, що замовив незалежну екстертизу за свій кошт, наразі її результатів ще немає. 
В чоловіка також виникають питання, чому юнак опинився на тій дорозі серед ночі та чому ніхто не розслідує цього моменту. 

- Родичі потерпілого налаштовані проти мене, і я це розумію, адже вони втратили близьку людину, - каже він. - Хочу звернутися до рідних загиблого і попросити в них вибачення. Я нічого не міг зробити в тій ситуації, на моєму місці міг би опинитися кожен. 

Детальніше про обставини та розслідування аварії  8 липня читайте тут: 

Відео дня

Міліціонер збив 19-річного Миколу і залишив на дорозі помирати 

Міліціонер, який збив Миколу Брегіна, ще на волі

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    По перше я нікому не допомагаю. По друге перш ніж коментувати чужі цитати прослідкуй як сам виражаєшся. А по третє треба в любій ситуації  бути обєктивною та неупередженою людиною.
  • Анонім

    Та що ж це за суки, офіцери ментовські, які кидають помирати на дорозі людей.  Ти гандон вбив людину, сиди і не скули.

    Анонім reply Анонім

    Сам ти гондон, цей чоловік порядний бо я його знаю особисто

    Anonymous reply Анонім

    Такий самий порядний як ти. Ось твої цитати :"А ти хто такий щоб... ",  "козлом відпущення", "якщо ні то не пе...", "Сам ти гондон...". Скажи мені хто твій друг і я скажу хто ти - кажуть розумні люди. Так що не пости тут якщо хочеш чимось допомогти своєму корєшу.

    Анонім reply Anonymous

    По перше я нікому не допомагаю. По друге перш ніж коментувати чужі цитати прослідкуй як сам виражаєшся. А по третє треба в любій ситуації  бути обєктивною та неупередженою людиною.
  • Anonymous

    Правильно зробили що звільнили цього мента, Досить того що перевищуючи швидкість він вбив людину та ще й зник з місця пригоди бо, мовляв, злякався. Злякався чого- відповідальності, а може бухий був? Сам прийшов - а можливо вже знав від корєшів по роботі що його особу встановлено і для облегшення своєї участі йому написали явку з повинною? Злякався і втік з місця скоєння злочину, не надав допомогу постраждалому, можливо ще хтось міг на цього біднягу наїхати - то не вуйко з хутора а мєнт, який по роду служби має справу зі зброєю. Значить зброю такому сцикуну давати не можна, а з рогаткою в міліції бути не личить.  Тому й неможна таких в міліції тримати.

    Анонім reply Anonymous

    Звідки ти знаєш що він перевищив швидкість та те що Брегін був живий і йому потрібна була допомога. Та ще одне запитання ти був у такій ситуації сам, якщо ні то не пе...

    Anonymous reply Анонім

    "Експертиза також підтвердила, що водій їхав зі швидкістю 109-118 км/год, тоді як мав би їхати зі швидкістю не більше 85 км/год" - читай уважно. А ти на 100% впевнений що тому біднязі не потрібна була допомога, а можливо хтось ще б наїхав на потерпілого мав би проблеми із законом, а мінімум із власним сумлінням, якого втебе і в того мєнта нема.

    " і я думаю в такій ситуації кожна людина злякається" - злякається кожна, а втече і не надасть допомоги потерпілому тільки худоба якою керує тільки інстинкт самозбереження.

    Експертизи він оплачує, та за них вже років з 15 люди самі оплачують бо у слідства нема грошей.

    От пише "Анонім" - а може це сам винуватець. Так от "Анонім" - я, нажаль, був у подібній ситуації, але зупинився надав наскільки зміг допомогу і нівідкого не ховався.

    Мєнт пише що будучи в стресово-шоковому стані РОЗУМІВ, що після того, як машина так протягнула людину, я вже їй нічим не поможу і тому втік - думаю що він РОЗУМІВ що прийдеться відповідати і томі втік.

    "Хочу звернутися до рідних загиблого і попросити в них вибачення." - це єдине раціональне зерно в цій статті.

    Анонім reply Anonymous

    Звідки ти знаєш, яку швидкість автомобіля встановила експертиза. Розкажи детальніше про ситуацію в якій ти побував та яку і кому допомогу ти надавав. І ще, слово "Худоба" не коректно вживати з твоєї сторони. А кому і як відповідати перед законом вирішить Суд.
  • Анонім

    Щось тут не так. Експертиза стверджує, що тіло в момент зіткнення було в майже вертикальному положенні, а не в горизонтальному.Та й зник з місця ДТП.  Це все не на його користь

    Анонім reply Анонім

    На мою думку цей мент не винен, тут причетний хтось інший, його зробили козлом відпущення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up