Краща погода – гинуть і калічаться скутеристи

Краща погода – гинуть і калічаться скутеристи
Для керування скутером необхідно мати посвідчення водія категорії А1, що видається з 16-ти років. Якщо водій отримав посвідчення категорії «А» до березня 2008 року, то категорія «А1» відкривається автоматично

 

З настанням погожих днів на дороги області виїхали скутеристи та мотоциклісти, їх поява спричинила до ряду дорожньо-транспортних пригод.

Загинув 17-річний скутерист

Відео дня
> 15-річний скутерист «Хонди», учень місцевої школи, допустив зіткнення зі скутером «Вайпер», що слідував в попутному напрямку. Це трапилось 14 березня близько 1 ночі на дорозі поблизу с. Сновидів Бучацького району.

При зіткненні загинув водій скутера «Вайпер», 17-річний місцевий житель, сам водій «Хонди» та пасажир з травмами госпіталізовані.

- 21 березня на ділянці дороги «Львів-Тернопіль», поблизу села Тустоголови Зборівського району, зіткнулися автомобіль «ВАЗ-2104» зі скутером «Навігатор», - повідомив начальник сектору профілактичної роботи ДАІ Василь Барановський. - З важкою травмою в Зборівську лікарню доставлено водія скутера, 15-річного учня Зборівської ЗОШ. Обставини автопригоди встановлюються.

31 березня на вул. Українській у Шумську водій автомобіля «ВАЗ-2101» не надав переваги у русі скутеру «Вайпер». В результаті зіткнення 22 річного скутериста госпіталізовано, кажуть у ДАІ.

  • Хотілось би привернути увагу, що у всіх випадках, незалежно хто порушив Правила дорожнього руху, постраждали молоді люди, які в ряді випадків не мають відповідного посвідчення на право керувати даним транспортом, - каже Василь Барановський.

В одних випадках невміння керувати скутером, правильно оцінювати дорожні обставини стали причиною автопригод, в інших - саме водії автомобілів забувають, що водій скутера повноправний учасник дорожнього руху, нарікають у ДАІ.

Реєстрація обов’язкова

Кожен власник скутера, навіть якщо потужність двигуна не перевищує 50 куб.см, повинен зареєструвати свої транспортні засоби в Центрах з надання послуг пов’язаних з використанням транспортних засобів Державтоінспекції за місцем проживання, де на кожен скутер видається відповідний номерний знак та реєстраційне свідоцтво. Для керування скутером необхідно мати посвідчення водія категорії А1, що видається з 16-ти років. Його можна отримати пройшовши курс навчання в організаціях, які здійснюють підготовку водіїв відповідної категорії та здавши теоретичний та практичний екзамен в Державтоінспекції. Якщо водій отримав посвідчення категорії «А» до березня 2008 року, то категорія «А1» відкривається автоматично.

  • Трагедію на дорозі можна попередити лише в тому випадку, коли кожен учасник дорожнього руху усвідомить, що тут не місце для «лихачества» чи браварства, а кожна помилка чи неуважність може призвести до непоправимого, - нагадує Василь Барановський.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    читай закон
  • Anonymous

    А з яких пір потужність в кубічних сантиметрах вимірюється??? Завжди були ватти, а для двигунів - кінські сили (735,5 ватт).
  • Anonymous

    От всі автомобілі зареєстровані і всі водії мають посвідчення а аварій між автомобілями не меншає, значіть проблема в іншому.
  • Anonymous

    Ви бачите, що твориться в обласному центрі скільки їздить скутерів без номерних знаків, в нас привикли приймати міри до них коли вже грім бабахне, випускайте в місто три мотоцикли і за тиждень вони наведуть порядок, особливо цей синій сузукі я бачив як він ямаху зловив на Дружбі це було з чим порівняти як у кіно, це майстер цієї справи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up