Очевидець каже, що Володимир Кухар помер миттєво

Очевидець каже, що Володимир Кухар помер миттєво
Від початку року в області трапились 500 ДТП. Кількість загиблих на дорогах області зросла на 23%. Серед основних причин інспектори ДАІ називають і виїзд на смугу зустрічного руху

Водій однієї вантажівки загинув, іншої – у лікарні.

Такими є наслідки зіткнення двох вантажних авто у с. Ігровиця Тернопільського району близько 11 ранку 18 травня.

За попередніми даними та зі слів очевидців, ЗІЛ, завантажений каменем, їхав у бік Тернополя. Йому на зустріч рухалася інша вантажівка – МАЗ. В якийсь момент остання виїхала на смугу зустрічного руху та врізалась в лівий бік ЗІЛу.

Відео дня

Водій МАЗу від отриманих травм загинув на місці автопригоди.

Слідчо-оперативна група встановлює причини автопригоди, повідомив начальник відділу розслідувань ДТП Віктор Карчевський. Однак, роботу слідчих ускладнював витік газу з балонів однієї з вантажівок.

  • Внаслідок ДТП сталась розгерметизація газової системи автомобіля, - повідомив начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Сергій Данілін. – Рятувальники відвели людей на безпечну відстань і забезпечували заходи пожежної безпеки. Також на місці аварії їм довелось діставати тіло загиблого водія з понівеченого авто.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

За попередніми даними, винуватцем ДТП став загиблий водій МАЗу, який за кермо сів тверезим. У водія ЗАЛу підозрюють перелом ребер. Однак, діагноз ще не підтвердився. Проте медики запевняють, що його життю нічого не загрожує.

Як вдалось нам з’ясувати, обидва водія – з Тернопільщини. Автомобіль МАЗ зареєстрований на підприємство «Технотерн». Однак там запевнили, що авто було в оренді у ПАТ «Алтек».

На цьому підприємстві приголомшені загибеллю водія. Колеги кажуть, ще вранці 49-річний Володимир Кухар прийшов на роботу з гарним настроєм. На здоров’я не скаржився. Що трапилось і чому авто виїхало на смугу зустрічного руху – зрозуміти не можуть. Володимир Кухар на цьому підприємстві пропрацював понад 10 років. І за цей час претензій до його роботи не було.

Як нам вдалось дізнатись, вантажівка, якою керував загиблий, на момент скоєння ДТП була порожньою. Водій саме їхав до кар’єру за щебенем.

  • Всі добрі слова – це про Володю, - хороший працівник, гарна людина. Двох доньок виховав, онучка була, - поділився з нами колега загиблого. – Вибачте, я не можу про це говорити…

Секретар Ігровицької сільради Олександра Мокрицька каже, що ділянка дороги, де трапилась ДТП, рівна. Ям і вибоїн немає, від повороту далеко, шлях добре проглядається. Жінка стверджує, що на цьому місці ніколи не траплялись аварії. Принаймні останні років 10 їх точно не було. 

  • У нас на території є ПОП «Золотий колос», - розповіла Олександра Мокрицька. – Директор цього підприємства саме рухався тією дорогою. За ним – вантажівка.

Якоїсь миті, розповідав чоловік, він почув звук удару. І повернувся…

  • На власні очі, що трапилось, я не бачив, - каже Ярослав Симак. - Почув сильний удар. Одразу розвернувся і побачив, що зіткнулось 2 машини. Під’їхав – із ЗІЛу виходить шофер. Я запитав, де другий. Той лише знизав плечима.

Чоловік пригадує, як рвонув дверцята МАЗу і побачив водія, в якого була розбита голова. Одразу спробував пульс на руці – не чути. На шиї – немає.

  • Недалеко від цього місця наша поліклініка, і я поїхав за лікарями - ще була надія, може, я помилився, - пригадує чоловік. – Вони приїхали хвилини за дві і лишень констатували смерть.

Водій ЗІЛу розповідав, що тікав від МАЗу, але той їхав прямо на нього.

  • Певно, удар був настільки сильним, що водія МАЗу затисло у кабіні, - каже Ярослав Симак. – Він помер моментально.

Коментар

Василь БАРАНОВСЬКИЙ, (38 р.), старший інспектор сектору кадрового забезпечення та профілактичної роботи УДАІ:

  • Від початку року в області трапились 500 ДТП. З них з потерпілими – 108. В цих аваріях загинули 23 людини, травмованих – 133. Ріст за загиблими - на 23%, проте поменшало ДТП загалом і травмованих в них людей. Серед основних причин ДТП з тяжкими наслідками є виїзд на смугу зустрічного руху, перевищення встановленої швидкості, керування в нетверезому стані, порушення правил проїзду перехресть та обгону.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up