П'яний збив неповнолітню: повна версія вчорашнього ДТП на ринку

П'яний збив неповнолітню: повна версія вчорашнього ДТП на ринку
Віктор Черній, якому 32 роки, випив алкоголю та сів за кермо Volkswagen Polo. Близько 16.30 в середу, 15 квітня, біля перехрестя вулиць Білогірської та Шептицького він збив неповнолітню дівчинку.

Її з місця аварії доправили в хірургію дитячої обласної лікарні.

Нагадаємо, 15 квітня біля приміського автовокзалу збили дитину. Аварія була страшною, розповіли на місці свідки. Автомобіль на великій швидкості їхав вулицею Митрополита Шептицького від Центру. Без будь-яких причин транспорт різко звернув вліво. А там, на проїжджій частині, в повну силу врізався в будку, де торгують овочами.

- Швидкість була високою, - каже очевидець подій Сергій Цвик. - Чи він не впорався з керуванням, чи задрімав, не знаю. Автомобіль різко повернув вліво, вдарив автомобільний причіп, з якого торгують, а потім наїхав на дівчинку. Вона була з мамою. Мама чи то відскочила, чи то її не зачепило.. а ось дитину автомобіль вдарив. Одразу позбігались люди, бо ж на ринку ще були і продавці, і покупці.

Відео дня

Міг бути самосуд

Люди кинулись допомагати і постраждалим пішоходам, і водієві. Та дуже швидко ситуація щодо шофера змінилась.

- Він виліз з машини, і всі одразу зрозуміли, що він - п'яний, - каже тернополянин Володимир, який був на місці подій. - Ним аж похитувало. Шофер навіть пробував номери знімати, кудись дзвонив. Казав щось про те, що має стосунок до міліції. Всі люди оторопіли. Та скотина напилась, гнала по місту, збила дитину і щось пробував по телефону "порішати".

Штурхани, шарпанина, словесні образи – це мінімум, яким відбувся водій. Якби не правоохоронці та активісти Автомайдану, припускають люди, натовп міг би вчинити самосуд.

- Лишіть нам того скота, не забирайте його нікуди, - лунало з натовпу.

Були й більш радикальні вигуки.

- Він - міліціонер, його міліція відмаже. Виявиться, шо він тверезий, а дитина сама під колеса кинулась, - звучало з натовпу.

Такі оголошення мали свій ефект. Тернополяни, а зібралося вже біля сотні людей, заблокували міліцейське авто, яким водія хотіли везти на експертизу. Щастя і водія, і правоохоронців, що очільник міського ДАІ Юрій Пацалюк запропонував розумний компроміс.

- Люди, ніхто нікого захищати не буде, - кричав натовпу Юрій Пацалюк. - Треба відвезти водія на експертизу. Проходити освідчення на місці він відмовився. Пропоную їхати і активістам, і журналістам, щоб пересвідчитись, що все прозоро.

Так і зробили. Вже на місці правоохоронці запевнили, що жодного стосунку до міліції водій не має. Присутні вірили слабо.

- Якщо сам - не мєнт, то тато чи дядько звідти, - казали присутні.

На такі думки наштовхувала і зверхня поведінка самого пана Віктора – водія Volkswagen. Хоча, можливо, це був шок.

- Де мій телефон? Вони забрали мій телефон, - одна з фраз, яку не раз повторював шофер. - Я на вас заяви напишу, ви ще відповідати будете. І за то шо мене ті клоуни побили, також.

Про те, що побили, казав і лікарю-наркологу котрий проводив освідчення.

- Послухайте, - пробував медик пояснити чоловікові. - Я не бачив, чи вас били. Але всі травми я зафіксував.

Previous Next

"Головою вдарився"

Скарги водія присутні сприймали з гумором.

- Та він головою до керма декілька разів вдарився, - казали громадські активісти. - А штани порвані, певно через то, шо за коробку передач зачепився.

Рівень алкоголю в організмі, як показав перший замір алкотестером, 1.91 при допустимій нормі 0,2 проміле. Повторний замір, який провели через хвилин 20, показав 1.99. Як пояснив нарколог, таке зростання показників означає, що чолов'яга зовсім нещодавно випивав, і не "по-дитячому".

- Мова йде про сп'яніння вище середнього ступеня, - зауважив медик. - Людина - п'яна.

В лікарні в чоловіка також взяли та опломбували взірці крові. Самого ж водія повезли для подальших слідчих дій.

- Після отримання повідомлення про аварію наші працівники виїхали на місце і встановили,що водій здійснив наїзд на чотирнадцятирічну дівчинку, - сказав після медичного освідчення водія начальник міської ДАІ пан Пацалюк.- Потерпілу доправили в обласну дитячу лікарню. На даний час провели освідчення водія на стан алкогольного сп'яніння, відібрали зразки крові. На місці аварії працювала слідчо-оперативна група, здійснюється оформлення місця аварії. Я переконаний, що слідство буде об'єктивним.

Ще одна проблема, яка певною мірою також є причиною травм дитини – торгівля на проїжджій частині вулиці Шептицького. В коментарях на нашому сайті читачі звинувачують міську владу в тому, що "закриває очі", а можливо і підтримує продаж там, де його немає бути. Власне постраждала дитина з матір'ю, зі слів очевидців, купували цибулю на дорозі. Офіційно наїзд відбувся на проїжджій частині за межами пішохідного переходу, але ж люди там не переходили дорогу і не гуляли, а купували. Сподіваємось, у міської влади та правоохоронців таки дійдуть руки до вирішення цієї проблеми.

Збита дитина зараз у хірургії. Переломів під час аварії вона не отримала, зате відбувся забій головного мозку, а це - складна травма, кажуть медики.

- Стан дитини - близький до задовільного, - сказав начмед дитячої обласної лікарні Володимир Білінський. - Оперативного втручання не проводили.

Чим закінчиться слідство, яка відповідальність загрожує водієві — напишемо після розслідування правоохоронців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Roma Swetrov

    Поки чиновники міської ради і їх очільник відчуватимуть що кожен сантиметр землі у місті має бути товаром який приносить особисто їм "дивіденди", а не будуть думати за перспективи розвитку здорового, для людей, міста Тернопіль перетворюватиметься у середньовічний базар. Плюючи зараз на Закони України, державні норми і навіть на закони фізики знахабніле зло призводитиме до таких трагічних наслідків. А пам'ятаєте як спочатку мер боровся із стихійним ринком і звільнив вулицю для проїзду. Виявляється це був фарс щоб ще більше зайняти територій включаючи з парком Топільче, зайняти необхідні стоянки під торгові комплекси ще більше погіршуючи умови проживання тернополян. Влада спочатку наносить  рвану рану місту, потім з нею бореться, тоді зменшує її розмір до гнійника а метастази потім добивають місто і за все це чинуші отримують наші гроші  собі навар та славу лікарів.
  • Анонім

    Літом мені міська рада відписала, що несанкціонована торгівля на дорозі не входить до їх компетенції, всі претензії висловлюйте міліції. На конкретні запитання, які я поставила в своєму зверненні відповіді не дали. Ось так. Може провести акцію-ярмарку на тротуарі біля міської ради, міліції і ДАІ. Якщо можна тут на дорозі, то чому не можна в іншому місці? А край проїзної частини (згідно ПДР - це ЛІНІЯ), а не ціла смуга для руху, яка зайнята Спрінтерами і Фурами.
  • Анонім

    Таке відповіли на сайті відкрите місто на запитання про торгівлю на дорозі

    "Володимир Петрик27 ноя 2014Управління муніципальної поліції

    Проблема принята

    відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради за № 508 від 19 травня 2014 року, на період проведення реконструкції ринку дозволено організувати торгівлю товарами сільськогосподарського призначення на території суміжній з ринком, із використанням тротуарів і краю проїзної частини."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up