Правоохоронці з'ясовують причини ДТП, у якій загинув 4-річний хлопчик (ОНОВЛЕНО)

Правоохоронці з'ясовують причини ДТП, у якій загинув 4-річний хлопчик (ОНОВЛЕНО)

Поліція продовжує з'ясовувати причини аварії, яка трапилася 8 вересня у Тернополі на вулиці Мазепи. На цій ділянці навіть розглядають можливість встановлення огорожі.

 

 

- Експертиза підтвердила, що водій був тверезий, - розповідають у секторі комунікації ГУНП Тернопільської області. - За попередніми даними, водій не міг перевищити швидкість, оскільки їхав під гору, та і рух автотранспорту був пожвавлений. Водій з місця пригоди не тікав, брати його під варту не було потреби.

Правоохоронці опитують свідків, вилучають та вивчають відео з усіх камер спостережень, які могли зафіксувати дану автопригоду. Наразі відкрили провадження за ч.2 ст.286 КК України. Лише після опрацювання усіх матеріалів фахівці зможуть дати відповідь на запитання, чому хлопчик вибіг на проїжджу частину і чи будуть карати водія вантажівки.

Зокрема, існує версія, що хлопчик вибіг на дорогу, оскільки з іншого боку його міг хтось покликати, але наразі вона не підтверджена. Триває слідство.

Відео дня

Читайте також: На "Дружбі" автомобіль збив на смерть малу дитину 

Після трагедії у відділі технагляду Тернопільської міської ради почали розглядати можливість встановлення турнікету на цій ділянці. Чи встановлять його – наразі не відомо, оскільки у відповідності до правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту посадковий майданчик на зупинці громадського транспорту має бути відкритим на протяжності не менш, ніж 30 метрів. 

Оскільки зупинка комплексна, тобто на ній зупиняється як електротранспорт, так і автобуси, то протяжність зупинки становить навіть більше (приміром, тролейбус типу «гармошка» має довжину майже 30 м). Безумовно, у багатьох випадках турнікети можуть врятувати від трагедії, однак пішоходи часто нехтують правилами дорожнього руху, пересікаючи дорогу у невідведених місцях, при цьому – турнікети не є для них перешкодою. Тому, насамперед, і пішоходи, і водії мають дотримуватися правил дорожнього руху, аби уникнути дорожньо-транспортних пригод, - кажуть у відділі технагляду.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    причому тут водій ... якщо нормально дивитись по сторонах то і світлофора не треба, а за неналежне виховання дитини маму треба наказати

    Діонісій reply Anonymous

    водій притому, що в нього проблеми, винен не винен, а тягати будуть, що будь здоров, ну і спогади на все життя.

    Микола Унгурян reply Anonymous

    мати вже і так покарана.
  • Діонісій

    читаеш це, треба щось трапилось летальне, щоб почали вирішувати що і як зробити.

    малого немає, шофер, хто зна що з ним і що буде.

    бардак.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up