Збитий водієм буса даішник у критичному стані

Збитий водієм буса даішник у критичному стані
Водія, який утік з місця пригоди, затримали – зараз він в ізоляторі тимчасового тримання. Інспектора прооперували і його стан медики оцінюють як критичний стабільний

Автомобіль «Фольксваген-транспортер», рухаючись вул. Львівською, наїхав на інспектора дорожньо-патрульної служби із забезпечення супроводження роти ДПС ДАІ Володимира Юрківа. 

Це трапилось 22 серпня, близько 21 год.

Водій утік з місця пригоди, але його наздоганяли інспектори ДАІ та байкери, які стали свідками пригоди. Допоміг затримати порушника й ірландець Конор, який ще й передав кошти на лікування працівника ДАІ.

Відео дня

Інспектор в критичному стані

  • На час аварії інспектор ДПС ніс службу на блокпості, який розташований на перехресті вулиць Об’їзна та Львівська, був у форменому одязі з табельною зброєю, - кажуть у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. - Правоохоронець намагався зупинити автомобіль марки «Фольксваген Транспортер» за порушення правил дорожнього руху. Водій вимогу автоінспектора проігнорував і наїхав на нього.

Очевидці викликали «швидку», але ще до медиків на місце ДТП приїхали колеги збитого інспектора.

  • Він був при свідомості, але толком не міг говорити, лише шепотів про страшенний біль, - каже командир взводу супроводження обласної ДАІ Олександр Подсаднюк. – Володю доправили до лікарні у тяжкому стані.

В інспектора діагностували переломи таза, ноги, розрив діафрагми, надрив серцевої сумки, гематому і забій головного мозку, множинні садна. Його прооперували. Операція надзвичайно складна і загрожувала життю травмованого чоловіка, кажуть його колеги, ссилаючись на слова медиків.

Мусить жити. Хоча б заради 3 дітей

  • Ми лише сподіваємось, що Володя фізично здоровий, спортсмен, і він просто мусить одужати і жити, хоча б заради дітей, - каже пан Подсаднюк.

У 28-річного Володимира Юрківа троє дітей. Найстаршій доньці 5 рочків, середульшому 2,5, а наймолодшому синові лише півтора року. Працює в правоохоронних органах він з 2008 року.

  • Свідками ДТП стали байкери, які саме приїхали в наше місто на щорічний зліт любителів мототранспорту, - кажуть у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. – Вони й допомогли наздогнати і розшукати утікача на вул. Загребельна.

Іномарку з характерними механічними пошкодженнями поміщено на арештмайданчик, кажуть у міліції.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим управлінням обласної міліції за ст. 348 КК України - посягання на життя працівника правоохоронного органу.
- З’ясовано, що 22 серпня 2014 року за кермом автомобіля «Volkswagen transporter», у стані алкогольного сп’яніння перебував 33-річний тернополянин, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - 25 серпня 2014 року йому повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину. Тернопільським міськрайонним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Та визначено заставу в сумі 180 тисяч гривень.
    За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження, кваліфіковане за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

  • Керівництво управління міліції та ДАІ області щиро вдячні небайдужим громадянам за допомогу у затриманні винуватця аварії, адже своїми діями він загрожував й іншим учасникам дорожнього руху, - кажуть у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

Серед тих, хто кинувся на поміч правоохоронцям, був ірландець Конор. Після цих подій іноземець продовжив свою мандрівку Україною. Вже дорогою на Львівщину, він заїхав у Зборівський райвідділ міліції та передав кошти на лікування травмованого автоінспектора. А байкерам - подяки за допомогу правоохоронним органам.

 

Хто хоче долучитись до лікування інспектора, можуть звернутись до його дружини Віри за тел.: 098-82-87-697.

Читайте також Іномарка збила даішника. Водій втік

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    колеги Володимира - всі хабарі на лікування товариша, а не в кишені начальства. А Володимирові швидкого одужання. А водієві буса - 5 років позбавлення волі
  • умнік

    а збитого міліціонера дійсно шкода. йому дійсно всі бажають швидкого одужання і повернення в стрій.
  • умнік

    не факт що за кермом буса не був мусор поза службою, або колишній мусор. ті як правило тверезі не їздять.
  • умнік

    рахувати і неперерахувати скількох людей вбили пяні мусора. і не памятаю щоб газета збирала гроші для дружин пострадалих.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up