Чи підтримуєте ви закон, за яким валютні кредити перерахують у гривню по 5,05? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Чи підтримуєте ви закон, за яким валютні кредити перерахують у гривню по 5,05? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Кредити у доларах хочуть перерахувати у гривню за старим курсом 5,05 грн/дол. Відповідний закон №1558-1 прийняли ввечері 2 липня. В Інтернеті уже підняли шквал обурень, мовляв закон - повний популізм. А от власники кредитів в інвалюті радіють. А як вам таке нововведення?

Закон передбачає перерахування кредитів валютних у гривню за курсом, який був на момент укладення кредитного договору. Більшість тих кредитів у доларах люди брали за курсом 5,05 грн/дол.

У Тернополі теж чимало є власників валютних кредитів. Ряд людей приєдналися всеукраїнської акції "Кредитний майдан", потім "Фінансовий майдан". Вони влаштовували пікети в Тернополі, а також їздили до Києва пікетувати Нацбанк та парламент.

Нардепи з Тернопільщини проголосували так: від БПП (Тарас Юрик - за, Микола Люшняк - за, Ігор Побер - за, Олег Барна - за; "Народний фронт" - Володимир Соляр - за, - Роман Заставний - за; "Самопоміч" Тарас Пастух - не голосував; Михайло Головко (позафракційний) - за.

Відео дня

Ряд народних депутатів у соцмережах поспішили повідомити, що будуть відкликати свої голоси із закону №1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті". Це зокрема депутат Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко.

Друзі, я поступив як ідіот.Завтра відкликаю голос.Для мене був шок, коли прийшовши додому і переглянувши підсумки голо...

Posted by Igor Lutsenko on 2 липня 2015 р.
Відхилити даний закон наполягає Нацбанк України. У НБУ пояснюють, що примусова конвертація валютних кредитів згідно з законопроектом 1558-1 зруйнує фінансову систему України.

Міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що потенційні втрати цілої банківської системи від такого кроку складуть 95 млрд гривень - це навіть більше, ніж мають витратити на оборону країни і правоохоронців у 2015 році.

Ряд депутатів і експертів надіються, що президент України не підпише документ про реструктуризацію валютних кредитів. Ось декілька коментарів із соцмереж:

 

Треба зареєструвати законопроект про безкоштовний транспорт, скасування комунальних, піонерську зорьку, ковбасу по 2-20,...

Posted by Volodymyr Ariev on 2 липня 2015 р

А сьогодні, 3 липня, в параламенті вже почали збирати підписи тих, які проти кредитно-валютного популізму :
з facebook Володимир Ар'єв 

уже 6 депутатів надіслали заяву до голови верховної ради з проханням вихнати їх голоси, згідно  з сайтом Верховної Ради України.

Однак процедури відкликання голосів народних депутатів, згідно із регламентом Верховної Ради не існує, заявив перший заступник голови комітету Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник, повідомляє "Громадське".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Камеров Руслан

    олігархам  які зараз керують країною.
  • Камеров Руслан

    ці турки там для чого сидять ??? що важко прописати  щоб цей закон розповсюджувався тільки на житло і тільки для сімей які не мають іншого житла ???
  • zerro

    Все банки национализировать, Раду разогнать, ввести должность Генсека
  • Олена Степанова

    Більшість позичальників валюти і в очі не бачили. На руки отримували гривні, а платити повинні були в валюті або по курсу на час сплати. Власне для таких позичальників і мав би діяти такий закон. Банки таким чином вводили позичальників в оману. Уявіть собі, приходите в банк вам пропонують кредит в гривні під 18% річних і в валюті під 12% річних. Курс стабільний нічого не віщує біди. Звичайно що людина вибере те що вигідніше. Підписали договір, приходить позичальник отримувати кошти - а йому видають в гривнях. Така сама ситуація і з грошима,які перераховувалися на рахунки продавців (наприклад авто в кредит від приватбанку). В таких кредитах банки не витратили жодного долара із своїх запасів. А всі ризики переклали на позичальників.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up