Чиновників навчать витрачати бюджетні кошти за правилами

Чиновників навчать витрачати бюджетні кошти за правилами
Відтепер тернополяни бачитимуть, скільки бюджетних коштів витрачають тернопільські чиновники на ручки, канцелярію, бензин та інші потреби. Про те, як діятиме така система, розповіли під час семінару з реформи державних закупівель та використання системи електронних державних закупівель „Прозорро” у четвер, 1 жовтня.

- Зараз система така, що усі державні закупівлі відбуваються у паперовому варіанті, - пояснює проектний менеджер реформи державних закупівель при Національній раді реформ Христина Гуцалова. - Наша мета - перевести закупівлі в електронний вигляд, щоб постачальники з усієї України могли подавати свої пропозиції  і не були обмеженими документооббігом та подачею зайвих довідок. 

Система електронних державних закупівель „Прозорро” дозволить будь-якому бажаючому бачити онлайн на які потреби та скільки чиновники витрачають кошти. Наприклад, у селі Острів люди перекривають дорогу, бо ніхто не хоче показати, які рішення приймала сільська рада по виділенню земельних ділянок, каже голова тернопільсьокої ОДА Степан Барна. Щоб такі речі унеможливити у Тернополі впроваджують програми прозорого ефективного використання можливостей, які мають органи місцевого самоврядування і які спрямовані на вирішення проблем людей. 

Програма ця діятиме так: є чиновник, який витрачає бюджетні кошти на забезпечення своєї діяльності. Наприклад йому потрібні ручки, папір, скріпки. Великі чиновники можуть замовляти бензин. Раніше вони оголошували тендери, які проходили певну процедуру. До того була тендерна документація. Оскільки об’єми замовлень були дуже великі, малі підприємці були недопущені до тендерів. Зараз вони хочуть зробити єдину базу даних в Інтернеті. Відкриту і прозору. Там чиновник буде виставляти за правилами, яких його сьогодні вчать, свої запити і потреби. Всі чиновники в одну базу даних записуватимуть свої потреби. Все це бачить бізнес: від продавця на ринку до великого підприємця. Свою пропозицію може подати кожен. На чиновнику буде лежати відповідальність зібрати усі надані пропозиції, опрацювати їх і вибрати пропозицію найоптимальнішу за співвідношенням ціна-якість-доставка. Оскільки все це буде відкрито, то махінації унеможливлюються.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up