Дельтабанк таки визнали неплатоспроможним (ОНОВЛЕНО)

Дельтабанк таки визнали неплатоспроможним (ОНОВЛЕНО)
Тимчасову адміністрацію в "Дельта банк" увів Нацбанк України. Відповідне рішення опублікували сьогодні, 3 березня. Тож у тернопільських вкладників і клієнтів банку з'явився шанс швидше забрати з цієї фінустанови свої гроші.

Рішення про визнання "Дельтабанку" неплатоспроможним прийняли 2 березня. 
Нагадаємо, клієнти цього банку по всій країні вже кілька місяців поспіль штурмують відділення "Дельти", аби забрати свої депозити, соціальні виплати та інші кошти.

В Тернополі, як і в інших містах, неодноразово виникали конфлікти в чергах за коштами. Останнім часом клієнти банку могли отримати не більше 500 грн на день і то не завжди.
- І навіть н
а ті 500 гривень потрібно було записатися в чергу і чекати приблизно тиждень, - розповідає тернополянин, вкладник цього банку Андрій (прізвище редакції відоме - при.ред.). - Наприклад, якщо людина має на депозиті хоча би тисячу доларів чи євро, а тепер вклади виплачують лише у гривні, то за теперішнім курсом виходить немала сума. І треба більше року отак ходити в банк за своїми коштами. Це ж нонсенс! Сподіваюсь, тепер нарешті зможу забрати свій депозит...

У НБУ наголосили, що 94% усіх вкладників АТ "Дельта Банк" мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізосіб суми - 200 тисяч гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі. Таких вкладників - 554 тисячі.

Водночас у Фонді гарантування вкладів фізосіб уточнюють

Відео дня

під час тимчасової адміністрації виплати коштів здійснює сам неплатоспроможний банк у межах його фінансових можливостей, але не більше 200 тис грн. Про час і порядок виплат банк має повідомити на своєму сайті (тобто deltabank.com.ua) та в головному офісі. 

Подавати заяви власне до Фонду на виплату коштів за договорами банківського рахунку та за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився до введення та під час тимчасової адміністрації у неплатоспроможному банку, не потрібно.

Нагадаємо, головою наглядової ради "Дельтабанку" є мільйонер Микола Лагун. Власне, 2 березня Нацбанк України визнав неплатоспроможними ще два банки, які пов'язують із цим бізнесменом, - "Кредитпромбанк" і "Омегабанк". 

"Головна причина визнання "Дельта банку" неплатоспроможним - невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України. Мовляв, головний акціонер та керівництво банку обрали високоризикову стратегію стрімкого зростання за рахунок придбання неякісних активів. Окрім того, агресивна розбудова корпоративного бізнесу "Дельти" у поєднанні з відсутністю достатнього досвіду в обраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфелю та скорочення ліквідності банку", пояснюють у НБУ.

До речі, ще на початку 2014-го Нацбанк надав "Дельті" кредити на підтримання ліквідності на суму 4,15 млрд грн, а після погодження програми капіталізації банку у вересні 2014-го – стабілізаційний кредит на суму 960 млн грн під заставу цінних паперів, гарантованих державою. Проте це, мовляв, лише тимчасово покращувало фінансову ситуацію в банку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Irisha Terletska

    Анонім , зателефонуйте мені 0979885306 я вам дам інформацію  щодо алгоритму ваших дій
  • Анонім

    Прекрасно !!! Я ім винен 100000 грициків (правда вже 95000) Чудово !!! Я їм прощаю цей борг...))) Хоть раз в житті фортуна усміхнеться...От чуйка була що його шлях трафе...товариш ще має ярмо на 140000 в дельта ...може і його та сама доля спіткає...Будем надіятись!!!

    Анонім reply Анонім

    не спіши так радіти. вони тобі не прощають. кошти все одно тобі прийдеться вернути державі.
  • Анонім

    Чому обмін валютного депозиту будуть рахувати по курсу 24.82 грн. а не по 26,85 грн. Адже Постанова НБУ датована 2 березня 2015 р,  а курс $ 2.03.15р був 26.85 грн.

    Анонім reply Анонім

    частина 5 статті 26 закону Про систему гарантування вкладів фізичних осіб:

    Відшкодування коштів за вкладом в іноземній валюті відбувається в національній валюті

    України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземних валют,

    встановленим Національним банком України на день початку процедури виведення Фондом

    банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації відповідно до статті 36 цього Закону.

    Анонім reply Анонім

    а от і постанова www.fg.gov.ua/payments/delta-116.html тимчасова адміністрація з 3 березня

    Анонім reply Анонім

    треба прочитати той закон і постанову, що в них пише. там може ьути хитра жидівська штука що в законі пише що обмінний курс встановл.ється такий який був на дату входу тимчасової адміністрації, а в постанові від 2 березня може писати що дата входження тимчасової адміністрації 3 березня. тих нюансів не знаю бо давно не читав той закон, а постанови №150 від 2.03.2015 взагалі не бачив.
  • Анонім

    Як будуть повертати валютні депозити?  Чому мова йде про те, що їх будуть повертати в гривнях?  А чому не в тій валюті, в якій відкрито депозит.  Це знову грабунок серед білого дня!  Поясніть будь-ласка!

    Анонім reply Анонім

    в гривнях по офіційному курсу НБУ на сьогодні, тобто по 24.82 грн/$. спеціально різко знизили офіційний курс гривні на сьогодні. коли будуть видавати готівку то реальний курс вже напевне буде 80. короч. ніхто ніколи в банки іноземну валюту в Україні вже не занесе. довіра до банків підірвана років на 40, аж поки покоління зміниться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up