До свята Купала варто встигнути зібрати цвіт липи та плоди волоського горіха

До свята Купала варто встигнути зібрати цвіт липи та плоди волоського горіха
Майже щовихідних фітотерапевт Марія Тройчак вирушає збирати лікарські трави, адже від ранньої весни і аж до пізньої осені є що збирати.
Покращити вигляд волосся – зробити його більш блискучим, густим, очистити від лупи чи позбутися надмірної жирності можна з допомогою трав. Проте варто зауважити, що проблема може бути не лише косметичною.

- Поганий вигляд волосся зазвичай означає, що є проблеми з щитоподібною і підшлунковою залозами, - зазначає фітотерапевт Марія Тройчак. - Тому варто попити ті чаї, які покращать роботу цих залоз, тоді і волосся стане гарнішим.

Варто попити чай із чорнобривців, які зараз цвітуть. Одну квітку чорнобривця залити 200 г окропу.

- Такий чай добре тонізує підшлункову залозу, - каже фітотерапевт. - Він дещо приторний, бо ця квітка має своєрідний запах, але можна додати меду чи пити чай, заїдаючи медом.

Відео дня

А для щитоподібної залози потрібні горіхи. Особливо вони корисні тим, хто має вітіліго.

Фітотерапевт радить збирати плоди горіха до 7 липня, поки вони ще м’які. Традиційно плоди горіха, як і цвіт липи стараються зібрати до свята Купала. Готувати засіб потрібно безпосередньо під деревом. Бо якщо горіхи потримати тиждень-два після збору, то ліків з них уже не вийде, вважає пані Марія. Адже горіхи дубіють, втрачаються ефірні олії. Потрібно взяти банку з кришкою, ніж і не забути взяти рукавички, бо горіх пускає сік.

  • У півлітрову банку поміститься шість горіхів, - каже Марія Тройчак. - Ріжемо горіх на частинки, ущільнюємо, заливаємо оливковою олією, закриваємо і несемо додому.

Такий горіх на оливковій олії допомагає при вітіліго - олією треба змащувати плями на ніч. Також при цій проблемі допомагає звіробій.

- Збираємо звіробій, який зараз цвіте, у банку, щільно вкладаємо, заливаємо оливковою олією, на 21 день ставимо на підвіконня на сонце. Краще брати скляну кришку з затискачем. І такою олійкою змащувати плями, - зазначає фітотерапевт.

А щоб волосся росло швидко і було густим, корисний відвар з деревію. Столову ложку трави залити склянкою води, настояти, процідити і раз на день втирати в шкіру голови. Також варто використовувати плющ. Столову ложку трави залити 0,5 л води, але його треба варити 10 хвилин, бо листя тверде. Згодом настій втирати в шкіру голови. Якщо немає можливості втирати відвари з лопуха, плюща, то треба хоча б ополіскувати волосся.

- Якщо є лупа – це свідчить на проблеми з печінкою, - зазначає співрозмовниця. - Тоді треба попити настій з кукурудзяних рилець, безсмертника, ромашки, яка допомагає при проблемах з шлунково-кишковим трактом, жовчними шляхами.

Цікаво, що корисною є і лікарська ромашка, і дика, якої багато у полях і лісах.

- Корисні усі ромашки. Лікарську, яка є дрібнішою і пахучою, використовують внутрішньо, а польову чи лісову можна використовувати зовнішньо. Ії продають, як прикрасу до букетів, але з неї можна готувати настої для споліскування волосся, - радить фітотерапевт.

Якщо волосся випадає, треба втирати в шкіру голови сік кропиви, також допомагає  косметична нафта.

- Зараз її з Польщі везуть, а колись моя мама мала чисту нафту, настоювала в ній трави, щоб була більш цілющою і мила нам коси, - пригадує жінка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up