На Тернопільщині біженці не впливають на ринок праці

Чимало тернополян побоюються, що потік біженців із Криму та Донбасу негативно вплине на ринок праці у нашій області.

- З робочими місцями у нас на Тернопіллі і так велика проблема, - говорить тернополянка Оксана Дмитрів. - Своїх людей немає куди працевлаштувати. А біженці зі Сходу та Криму тільки можуть ускладнити ситуацію.
Та, як з'ясувала “RIA плюс”, побоювання тернополян дещо перебільшені. Обласній службі зайнятості вдалося працевлаштувати 36 переселенців. Зокрема, із Криму працевлаштували 16 осіб. Решту – із Луганської та Донецької областей.
Жінок-біженок найчастіше працевлаштовували вчителями, вихователями і продавцями. Чоловіків – водіями та будівельниками.
Ще 44 переселенці перебувають у статусі безробітного, зараз для них здійснюють пошук вакансій. Тобто загалом у центрі зайнятості було зареєстровано 80 таких осіб. Зважаючи на те, що на Тернопіллі станом на 1 вересня було офіційно зареєстровано 13,5 тисячі безробітних, кількість офіційних безробітних із Сходу та Криму – це просто мізер. Звісно ж, не всі переселенці зверталися у центри зайнятості. Чимало людей зверталися за допомогою безпосередньо у кадрові агенції

- Переселенці періодично звертаються, переважно із Луганська чи Донецька, - розповідає керівник рекрутингової компанії Любов Зацна. - Вони готові розглядати різні варіанти робіт, навіть не по спеціальності. Переважно розглядають тимчасову зайнятість.
Загалом у Тернопільську область прибули близько 1000 переселенців із зони АТО та Криму. Значна частина із них – пенсіонери та діти.
Із працездатних дехто шукав роботу самостійно, дехто не зміг стати на облік у центрі зайнятості через відсутність необхідних документів. Але все одно загальна кількість біженців, які шукають роботу, не є такою вагомою, щоб вплинути на ринок праці.

Відео дня

До речі, нещодавно Кабінет Міністрів спростив умови надання статусу безробітного для переселенців. Для різних категорій біженців перелік необхідних документів для того, щоб стати на облік у центрах зайнятості, дещо відмінний.

Куди звертатися

Детальну інформацію з приводу питань, пов’язаних із пошуком роботи, переселенці можуть отримати в обласному центрі зайнятості за тел. 0352-23-51-95 або в Тернопільському міськрайонному за тел. 0352-25-24-69. Переселенці можуть також безкоштовно звертатися на «гарячу лінію» Державної служби зайнятості: 0-800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону) та 730 (з мобільного).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Цікаво виходить. Проблем із працевлаштуванням нема, кажете. Вже роки нашим випускникам педагогічних вузів  торочать, що вакансій у школах немає. Тоді яким макаром знайшлися робочі місця для переселенців з Криму? Розумію, що в людей біда, але вирішувати чиїсь проблеми за рахунок тернополян, які й так найбідніші в Україні, то просто свинство.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up