Найбільшим попитом у магазинах користуються свічки-таблетки за півтори гривні

Найбільшим попитом у магазинах користуються свічки-таблетки за півтори гривні
У магазинах є свічки різних форм – кулі, призми – вони коштують 32-140 грн, залежно від розміру. Також попит мають прості тонкі свічки різних кольорів для сервірування столу чи для прикрашання кімнат, створення квіткових композицій, оформлення весіль. Вартість таких свічок -12-24 грн.
Найбільшою популярністю користуються дешеві свічки-таблетки за півтори гривні, а також господарські свічки за 8 грн, кажуть у магазинах, де можна купити свічки.

Як розповідає продавець-консультант у відділі „Орхідея”, що в ЦУМі, найчастіше в них купують свічки-таблетки за 1,5 грн для лампадок. Також попит мають прості тонкі свічки різних кольорів для сервірування столу чи для прикрашання кімнат, створення квіткових композицій, оформлення весіль. Вартість таких свічок -12-24 грн. Дорожчі мають ще й прикрасу зі стрічки і квітів. Їх часто купують на хрестини.

В асортименті - переважно фабричні свічки польського виробництва. Звичайні господарські коштують 8 грн. На етикетках більшості вказані висота, діаметр і тривалість горіння. Скажімо, звичайна парафінова свічка висотою майже 25 см і діаметром 2 см горить близько семи годин.

Є свічки різних форм – кулі, призми – вони коштують 32-140 грн, залежно від розміру. Найбільші свічки мають висоту 25 см, ціна - 80 грн. На етикетці зазначено, що горять до 160 годин. Є й трохи менші, зате дорожчі. Скажімо, свічка висотою 20 см такої ж товщини коштує 140 грн. Продавець пояснює, що це залежить від  того, коли закуповували товар, адже курс долара щодня інший.

Відео дня

Найдорожча з фігурних свічок - у формі санчат із мішком подарунків. Вона особлива тим, що всередині має діод, який вмикається автоматично після запалення свічки. Світло горить різними кольорами. Щоправда, потрібно стежити, щоб свічка не догоряла до кінця менше ніж на 3 см, що і зазначено в супровідній картці до виробу.

А в магазині „Тайна” продають як польські свічки до різноманітних квіткових і рослинних композицій, наприклад, до ялинкових новорічних композицій, так і гелеві свічки дніпропетровського виробника і вироби ручної роботи, які виготовляє майстриня з Тернополя.

- Дітям найчастіше свічки ручної роботи у формі ведмедиків, до Валентина – у формі сердечок, - розповідає консультант магазину „Тайна” пані Оксана. – Їхня вартість 31 грн. – А замість традиційних квіткових букетів у подарунок купують свічки у формі букета амарилісів, гіацинта. Їхня ціна - 45-65 грн.

Вінчальні свічки обійдуться у 19-27 грн, дорожчі – з прикрасами зі стрічок і квітів.

Гелеві свічки, з Дніпропетровська, коштують 19-47 грн. Продавці кажуть, що вони довго горять і їх часто купують для романтичних випадків.

До зимових свят у крамниці продаватимуть свічки у вигляді персонажів різдвяної шопки.

Продавці додають, що якою б не була свічка, потрібно дотримуватися правил, які зазначені на упаковці свічки. Не можна залишати свічку без нагляду; не допускати до неї дітей і тварин; не ставити свічки одну біля одної ближче ніж на 10 см; не ставити свічку біля штор; не ставити так, щоб вона була нахиленою. 

КОМЕНТАР

Микола Кашуба, завкафедрою загальної гігієни та екології ТДМУ ім. Горбачевського:

- Альтернативи парафіну для масового виробництва немає. Стосовно шкоди чи користі для здоров’я від парафінових свічок, то питання не стільки в наявності шкідливих хімічних речовин у парафіні, як у тому, яка їх концентрація в повітрі, де перебуває людина. Є різниця, коли свічка горить на вулиці і коли 10 свічок горять у приміщенні на одному квадратному метрі. Є таке поняття, як ГДК – гранично допустима концентрація певних речовин. Це перша обставина. А друга - у тому, що свічки, як і будь-який інший виріб, повинні мати гігієнічний висновок. Кожна річ, перш ніж потрапити у продаж, проходить випробування й отримує гігієнічний висновок про безпеку використання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    В "Тайні" і справді продають гарні свічки ручноі роботи,я займаюся колекцвлнуванням свічок,то там для себе завжди можу знайти щось новеньке,ось сьогодні купила дуже гарного діда мороза до новорічних свят.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up