Підвищення цін на газ для населення неминуче - Нафтогаз

Підвищення цін на газ для населення неминуче - Нафтогаз
Найближчим часом в Україні вчергове подорожчає газ для населення, адже вітчизняному "Нафтогазу" не вистачає 70 млрд грн, щоб вийти "на нуль".

Про дефіцит коштів у компанії розповів заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда.

 "На сьогодні, як би болісно це не сприймалося, це єдиний вихід, за яким живе весь світ. Якщо продукт коштує грошей, за нього повинні платити. Якщо за нього не платити, то спочатку його якість знизиться, а потім сам продукт зникне. Питання підвищення цін на газ чи комунальні послуги з опалення - це питання приведення у відповідність їхньої ціни до їхньої вартості. Тобто, вартості того газу, який виробляється для забезпечення цих послуг", - сказав посадовець.

Підвищення тарифів проводитимуть поступово, щоб вийти на собівартість постачання газу. Паралельно обіцяють населенню субсидії, механізми виплати яких нині розробляють.

Коли саме підвищуватимуть тарифи на газ, Уліда не уточнив.

Відео дня

Тим часом Росія сьогодні виставила Україні черговий рахунок. Борг складає 5,3 млрд доларів, заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер. Він уточнив, що сюди входить 838 мільйонів доларів за 1,7 млрд кубометрів блакитного палива, які Україна отримала з 1 по 16 червня цього року, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Давно вже було сказано, що того газу, який видобувається в Україні, для потреб населення вистарчає. Проблема в нехватці газу для підприємств, на половині з яких застаріле обладнання, і половина з яких має господарів - громадян Росії. В першу чергу застаріле обладнання, яке споживає найбільше газу, знаходиться на підприємствах металургії. Найбільш відомі власники металоплавильних підприємств - Р. Ахметов та А. Міттал. Так от ці багатії, замість того, щоб модернізувати ці підприємства, заставляють нас за їхній газ платити... Парадокс !
  • Anonymous

    Скоро газ буде коштувати стільки ,що від нього люди просто відмовляться . Треба було за 20 років шукати аналоги всього ,що повязане з росією . Якщо так і далі піде то Україна і без електрики залишиться бо паливо для атомних станцій ми купляємо в росії . Всьо час просрали ,а тепер будем лапу сосати .
  • Anonymous

    Вони падли всруться але не дадуть....
  • Anonymous

    Нехай кожен посадовець віддасть місячну зарплату і погасять борг. А то ні на армію не дадуть, ні на погашення боргів. Тільки прості люди мають допомагати, а вони жирували і жирують дальше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up