Прикрасити балкон можна за 200-300 гривень

Прикрасити балкон можна за 200-300 гривень
  • На Центральному ринку за рослини просять від 4 до 120 гривень.
  • Багатьма рослинами, призначеними для висаджування у відкритий грунт, можна прикрасити і балкон чи лоджію.
  • Найпопулярнішими у тернополянок є вербена, петунія, бальзамін, бегонія, бакопа, пеларгонія, кажуть продавчині на Центральному ринку.
  • Багаторічні рослини обійдуться дорожче, ніж однорічні, проте вони легші у догляді.

Різнокольорові бальзаміни, бегонії, петунії, сульфінії та чимало рослин із дрібненькими квіточками найрізноманітніших відтінків можна придбати на ринках, щоб прикрасити свій балкон.

Зокрема, на Центральному ринку за рослини просять від 4 до 120 гривень. Деякими рослинами, призначеними для висаджування у відкритий грунт, можна прикрасити і балкон чи лоджію.

Найбільш популярними у тернополянок є вербена, петунія, бальзамін, бегонія, бакопа, пеларгонія, кажуть продавчині на Центральному ринку. Окрім того, готові композиції з дрібноквіткової сульфінії і бакопи, традиційні братчики і чорнобривці. Сульфінії зараз мають менший попит, бо вибагливіші у догляді, від сонця в’януть, тож постійно треба обскубувати зів’ялі квіти, що не завжди зручно.

Відео дня

Продавці додають, що цього року тернополяни купують менше рослин, ніж у попередні роки. Дехто не може визначитися серед такої великої кількості квітів, а комусь бракує коштів.

- Якщо людина відмовляє собі у квітці і не може купити красу для душі, то це вже серйозна криза, - вважає пані Анна.

Щоб прикрасити стандартний двометровий балкон, можна вкластися у 250-300 грн, каже Софія Доцишин.

– Дуже гарно з вулиці виглядатиме балкон, де цвістимуть пеларгонія, бальзамін, бакопа, петунія і вербена – кущова і ампельна. Усі квіти у червоних і білих тонах, - зазначає співрозмовниця. - Якщо зараз посадити щепи, то з часом вони добре розростуться.

Продавець Галина Луковська каже, що можна вкластися і в 200 гривень, купивши чотири ампельні пеларгонії, кілька діамонтів, які гарно розростаються великим кущем, мають дрібненькі білі квіточки, чи лобелію з дрібними блакитними квітками.

  • Якщо є змога придбати великі кущі багаторічної пеларгонії, то на зиму їх можна поставити на підвіконні у квартирі чи будинку і рослина буде кімнатним вазоном. У добре освітленому приміщенні він цвістиме і взимку, - каже пані Луковська.

Багаторічні рослини обійдуться дорожче, однорічні - дешевші.

  • Багаторічні рослини легші у догляді, - каже Анна Кордяк, яка вирощує вуличні рослини. – Але люди щороку хочуть щось нове на балконі, тому частіше купують однорічні.

Вона радить прикрасити балкон альпійською ромашкою, блакитним чи білим агератумом, а цинерарією з красивим декоративним листям доповнити композицію з квітів.

  • З нових рослин цікавими є остеосперум, одні називають її африканською ромашкою, інші – іспанською хризантемою. Кольорів є дуже багато, це дозволяє створювати різноманітні композиції, - каже Людмила Стопчак. – Остеосперум може рости і в горщику на балконі, і у відкритому грунті. Відтінки різні – білі, пурпурні, бузкові, рожеві, бордові.

Також дуже цікавою є рослина, яку жінка назвала медункою, хоча від лісової вона дуже відрізняється. Це рослина з дрібненькими квіточками усієї палітри кольорів від білого до фіолетового. Продавчиня каже, що медунка сильно розростається, росте п’ять-шість років і пахне медом.

ДОВІДКА

Сульфінія – 15 грн

Вербена ампельна чи кущова – 15 грн

Петунія кущова – 4-5 грн

Бальзамін – 35 грн

Бегонія – 8-9 грн

Бакопа – 15-20 грн

Газанія – 20 грн (велика рослина - 70 грн)

Пеларгонія – 25 грн (велика рослина - 120 грн)

Альпійська ромашка – 10 грн

Агератум – 8 грн

Барбарис – 12 грн (велика рослина - 60 грн)

Діамонт – 20 грн

Лобелія – 10 грн

Медунка – 6 грн

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up