Санкції, кажуть у російських банках, на роботу з клієнтами не вплинуть

Санкції, кажуть у російських банках, на роботу з клієнтами не вплинуть
Вхід у відділення "Сбербанку Росії" тернопільські пікетувальники заблокували бетонною плитою зранку 16 червня. Із собою активісти у балаклавах принесли молот та балончики з фарбор. Ними вони вщент обмалювали фасади двох установ. Зокрема, написали "Рашисти", "Путін - х**ло", "Вбивці", "Туалет" тощо
Під нові обмежувальні санкції Європейського Союзу у зв’язку із діями Росії щодо дестабілізації ситуації на Сході України потрапили 31 липня п’ять із провідних банків Росії «Сбербанк», «ВТБ Банк», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк» і «Россєльхозбанк».


Їхні назви оприлюднені в Офіційному журналі ЄС, повідомило Радіо Свобода. Чинності  санкції набувають  з 1 серпня. Через запроваджені обмежувальні заходи  заборонять громадянам і компаніям із країн Євросоюзу здійснювати операції з фінансовими інструментами з терміном погашення понад 90 днів цих банків, їхніх філій та банків, що діють від їхнього імені і т. д.

Російські деякі банки, як відомо, мають дочірні - і в Україні. Зокрема, «Сбербанк» та «ВТБ». Їхні відділення є і на Тернопільщині. Однак, чим же повернуться для тернопільських клієнтів таких відділень санкції ЄС, на місцях не коментують. Мовляв, за коментарями треба звертатись у Київ.  Почути про реакцію банків на санкції та значення обмежувальних заходів спробували через прес-служби.  


Санкції не вплинуть
- ВТБ Банк (Україна) продовжить роботу у звичайному режимі і буде виконувати всі зобов’язання та підтримувати високу якість обслуговування клієнтів, - повідомила прес-служба згадуваної фінустанови. - Щодо зовнішніх запозичень та залучення коштів повідомляємо, що банк є активним учасником ринку міжбанківського кредитування та міжбанківського валютного ринку України. Це дозволяє повністю самостійно закривати ліквідну позицію Банку.
До слова,  дещо раніше банк на офіційному сайті відреагував і на санкції США (30 липня)  і повідомив про перевірки Нацбанком дотримання ВТБ вимог законодавства України з питань запобігання відмиванню незаконних доходів і фінансування тероризму (1 серпня).  Так, повідомлення щодо санкцій США схоже  і на отриману нами відповідь «Санкції, які будуть введені США щодо російських банків і зокрема ВТБ, не вплинуть на діяльність ВТБ Банку в Україні, оскільки стосуються тільки можливості отримання фінансування на фондових ринках США. ВТБ Банк (Україна) не використовує цей інструмент фінансування своєї діяльності в Україні…». 
А щодо перевірки Нацбанком, то, як  пише офіційний сайт, вона підтвердила, що «діюча у ВТБ система внутрішнього контролю ефективно протидіє втягуванню банку у різного роду фінансові схеми з метою легалізації (відмивання) грошей і фінансування тероризму». 


Достатньо ресурсів, щоби виконувати…
Запевняють, що причин для хвилювання нема у зв’язку із санкціями, і у «Сбербанку». Щоправда, упродовж дня якоїсь офіційної реакції на сайті не було. Тому, знову ж таки, поцікавились у прес-службі. 

- Сбербанк Росії володіє всіма необхідними ресурсами, управлінським досвідом і експертизою, для того щоб продовжувати успішно працювати в умовах, що склалися, і безумовно виконувати всі свої зобов'язання в повному обсязі перед усіма клієнтами і партнерами з дотриманням норм національного та міжнародного права, - повідомили  там.

Також, як наголосила у своїй відповіді  прес-служба, Дочірній банк Сбербанку Росії продовжує працювати в штатному режимі, зберігаючи високий рівень ліквідності й капіталу. Він виконує свої зобов'язання перед клієнтами, має міцний запас ліквідності та довгострокову стратегію розвитку. 

- Дочірній банк Сбербанку Росії як і раніше орієнтований на підтримку своїх клієнтів, залишаючись їх надійним партнером, - відповідає фіну станова. - Кількість клієнтів банку на сьогоднішній день досягла 925 000, що на 127 тисяч більше, ніж на початку поточного року.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up