Скільки коштує зробити закордонний паспорт

Скільки коштує зробити закордонний паспорт

У редакцію “20 хвилин” звернувся читач з проханням пояснити, за що і скільки потрібно платити при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.   

- Став свідком ситуації: мама оформляла закордонний паспорт для дитини, яка була поряд з нею у візочку, - пише читач. - Після підписання всіх заяв її направили до терміналу. Там мама уточнила, що паспорт потрібен біометричний, нетерміновий. Ввівши дані працівник озвучила суму 472 грн. 
Читач запитує, чому саме така сума? Оскільки держмита у розмірі 170 грн діти до 16 років не сплачують. Біометричних паспортів дітям також не виготовляють. Вартість адміністративної послуги - 87 грн 15 коп. Вартість бланку без електронного чіпа 238 грн 32 коп. Разом 325 грн 47 коп. 
- За що беруть додатково 146 грн? - цікавиться читач. 
 
В Управлінні Державної міграційної служби України кажуть, що скоріш за все читач щось не так почув.
- Офіційне звернення щодо даної ситуації до Управління ДМС України в Тернопільській області не надходило, - повідомляє головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Тернопільській області Ірина Бойко. - Тому достеменно невідомо, чи дійсно був такий випадок і чи все правильно почув громадянин. 
В Управлінні Державної міграційної служби України нагадують про вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у звичайному порядку, тобто протягом 20-ти робочих днів. 
- Держмито – 170 грн, вартість послуг – 87,15 грн, - повідомляють в управлінні. - Вартість бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронним чіпом, тобто біометричний паспорт становить 304,32, без електронного чіпа - 238 грн 32 коп.
У разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів: держмито - 340 грн, вартість послуг - 174,30 грн. Вартість бланка з електронним чіпом (біометричний паспорт) – 304 грн 32 коп., без електронного чіпа - 238 грн 32 коп. З осіб до 16 років держане мито не стягується.
- Також можлива ситуація, що в дитини є діючий проїзний документ дитини і батьки бажають залишити його та оформити додатково закордонний паспорт малюку, - каже пані Бойко. - Тоді доведеться сплатити 60,17 грн за адміністративну послугу із внесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Або 120,34 грн у разі оформлення в терміновому порядку.
Якщо громадянам пропонують сплачувати додаткові платежі, не визначені законом, вони можуть особисто звернутися в Управління міграційної служби в Тернопільській області, що за адресою: м. Тернопіль, бул. Шевченка, 10, або зателефонувати на номер гарячої лінії (код 0352) 27-13-89.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    анонім жалюгідний провокатор і наклепщик, інакше підписуйся

    Анонім reply Анонім

    Ось мій підпис
  • ретро

    Три роки, або депортація ! Стільки коштує зробити закордонний паспорт.
  • Vlad Vladuk

    560-570 грн біометричний (20 днів), реєструвався через IGov, сплатив в приваті там ще пару грн комісія.  паспорт готовий за 15 днів

    Анонім reply Vlad Vladuk

    аналогічно. смердить замовництвом, хтось когось підсижує

    Анонім reply Анонім

    Vlad Vladuk reply Анонім

    відео старе, в електронні черзі з 20-25 до 30 числа кожного місяця записуєшся на наступний місяць, я записався 25 і 10 вже забрав тобто (15 днів)

    Анонім reply Vlad Vladuk

    Та понятно, що старе, але ти подивися як Вербич "зїжає". Тіпа то всьо не професійність працівників ДМС, а я тут до чого. Розумієш де собака зарита ???

    Анонім reply Анонім

    Він тут ні до чого, бо всіх працівників йому нав'язали. З ким приходиться працювати.

    Анонім reply Анонім

    Кому навязали? Вербичу? Ви знаєте хотіли щоб моя жінка пішла туди на роботу? Щоб попасти туди на роботу пану Вербичу потрібно занести гроші ... :) А ви кажите навязали.



    Там працює такий контигент жіночок, в яких чоловіки добилися в тому житті чогось, а жінок позапихали (через того самого Вербича), щоб сиділи в теплих кабінетах ...



    Понятно, що Вербич не дуже може їх вигнати, бабло при прийомі на роботу тож узяв

    Анонім reply Анонім

    Але ж там держслужба, якісь конкурси повинні бути. Невже ж так все схвачено.

    Анонім reply Анонім

    На конкурсі завжди виграє потрібна людина

    Анонім reply Анонім

    Вона то виграє, але як моральна сторона членів кадрової комісії. Як з цим далі жити і робити вигляд, що все в нормі

    Анонім reply Анонім

    Відкриваю вам очі, я 15-ть років працюю на державній службі, ЖОДНА випадкова людина до нас на роботу не попала :)

    Анонім reply Vlad Vladuk

    +1 (недавайте заробляти хапугам з ДМС)
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up