Тернопільщина лідирує за темпами зростання промисловості

Тернопільщина лідирує за темпами зростання промисловості
За темпами росту промислового виробництва Тернопільська область посідає перше місце серед усіх регіонів країни.

За період з січня по жовтень цього року на Тернопільщині зафіксовано зростання промислового виробництва – індекс зростання 115,5%. Це найкращий показник серед усіх регіонів. По Україні загалом відбувається спад обсягів промислового виробництва. За січень-жовтень цього року індекси промислової продукції по Україні становить лише 90,6%.
Зростання обсягів виробництва в області спостерігається з червня цього року.
Звісно ж, темпи росту і обсяги промислового виробництва – абсолютно різні речі, однак сам факт зростання все ж таки теж вважається досягненням, особливо в теперішніх економічних умовах.  
Олег Сиротюк, якого на минулому тижні звільнено з посади голови Тернопільської ОДА, пояснив причини зростання:
– За весь період мого керування областю, а це впродовж восьми місяців, в області не було соціального навантаження на підприємства, – розповів Олег Сиротюк. – Як відомо, раніше підприємства мали фінансувати різноманітні забаганки влади. Відповідно це позначалося на економічному становищі підприємств. Тепер же цього навантаження немає, тому підприємства змогли вкладати кошти у нарощенні виробничих потужностей, що й дало своїх результати.
За словами Олега Сиротюка, зростання промислового виробництва в області відбулося також за рахунок збільшення потужностей цукрових заводів та за рахунок того, що в області відновили роботу два спиртових заводи.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Маховик правди

    Це п...ц всьому 115.5% .Що вони там курять ?  Нехай той Сиротюк поїде по селах і подивиться ,який там "приріст" виробництва де всю худобу вирізали на мясо вже починають коней на мясо масово різати .Коровники розібрали на цеглу ,землі позаростали чагарниками і таке подібне . Що може у нас на 100 % запрацювали заводи в Тернополі .Ми вже дожилися до того ,що на території комбайнового заводу (епіцентр) торгують болтами ,шайбами ,гайками китайського виробництва . Про який підйом можна говорити ,якщо наша область відраховує саме меньше податків в бюджет . Яке там в п.....у виробництов якщо у нас тільки кабаки,аптеки ,готелі ,бутіки .базари і таке подібне. У мене взагалі є ідея нехай журналісти зроблять інвентарізацію всіх підприємств ,які у нас лишилися ,і по кожному підприємству написати щоб всі знали яка у нас ситуація в місті з промисловістю .
  • Анонім

    Це такий прикол від адмінісрації - може в теплому кабінеті на поверсі щось і виросло, наприклад черево у чиновників, які маніпулюють цифрами, ВИРОСЛО ВИКЛЮЧНО ЗА РАХУНОК ВСИХАННЯ МОЗКУ І СОВІСТі
  • Анонім

    Хлопці, брешіть, але майте міру! Який ріст, ви що з дуба впали?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up