Продавати квас у кіосках-грибочках швидше за все більше не будуть, оскільки вони вже своє віджили. Квас на заводі цього року технологи варять в таких самих об’ємах, як і минулого року. Проте, весь квас купують підприємці, які його і продають безпосередньо тернополянам.
Сонце, літо, відпустки і звичайно ж, бочковий квас. Ось так склалося, ще з радянських часів, що літня спека і гальба натурального квасу, звареного на тернопільському заводі безалкогольних напоїв, у свідомості тернополян сприймаються як тотожні речі. Місцевий бочковий квас давно вже є однією з візитівок нашого міста, оскільки він унікальний в свому роді. Та цього літа улюблений напій зник з торгових точок у місті.
У Тернополі було 15 кіосків, де торгували квасом. Проте цього року жоден з них не відкритий. Відновлювати кіоски швидше за все не будуть, оскільки вони вже своє віджили, розповідає, директор Тернопільського заводу безалкогольних напоїв Ігор Свистун.
Термін споживання квасу, який варили на заводі раніше - три доби, додає пан Свистун. В Україні аналогів йому немає. В середньому зараз термін реалізації квасу, що є у магазинах - місяць, а то і більше. Директор каже, що квас на заводі цього року їхні технологи варять в таких самих об’ємах, як і минулого року. Єдине що змінилося те, що вони цей напій через власні точки збуту не реалізовують, як це було у попередні роки.
На питання чому квас не продають у славнозвісних “кіосках-грибочках”, директор відповідає, що зараз попит диктує умови праці на ринку.
Ігор Свистун розповідає і про загальні тенденції ринку безалкогольних напоїв. За його словами, у спеку люди не купують солодкої та мінеральної води, бо вона не втамовує спраги. Тернополяни надають перевагу квасу та пиву.
Зовсім інші властивості має квас.
Термін споживання такого квасу, всього лиш три дні, однак, як каже співрозмовник, попиту на нього зараз немає. Тому на заводі змушені варити квас у якого термін реалізації два тижні.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Анонім
Анонім
Анонім
Анонім