Тернополянці перед вікном встановлюють чотири кондиціонери та величезний банер

Тернополянці перед вікном встановлюють чотири кондиціонери та величезний банер

Без відповідних дозволів змонтували кондиціонери та банер перед вікном тернополянки.‭ ‬Більше того,‭ ‬підприємець встановив камери спостереження перед вікнами сім'ї Горських.‭ ‬У поліції кажуть,‭ ‬що‭ ‬обидві‭ ‬сторони порушують українське законодавство.

У редакцію‭ “‬20‭ ‬хвилин‭”‬ звернулася жителька будинку‭ ‬72 на проспекті Степана Бандери Галина Горська.‭ ‬Вона розповіла,‭ ‬що в той час,‭ ‬поки її з чоловіком Василем не було‭ ‬вдома,‭ ‬власники приміщення магазину‭ “‬Червоний маркет‭”‬,‭ ‬що біля‭ “‬Обнови‭”‬,‭ ‬за посередництвом підрядника з Вінниці,‭ ‬встановили перед вікнами їхньої квартири потужні кондиціонери та досить високо каркас на рекламний банер.‭

  • Площа цієї реклами приблизно‭ ‬8,‭ ‬а то й‭ ‬10‭ ‬кв. м,‭ ‬-‭ ‬розповідає редакції пані Галина.‭ ‬-‭ ‬Більше того,‭ ‬на банер прикріпили освітлення,‭ ‬спрямоване просто на наші вікна.‭ ‬Ніякі штори не затінять це світло вночі.‭

Відео дня

Коли майстри почали монтувати каркас для рекламного банера,‭ ‬чоловік тернополянки Василь‭ ‬звернувся до власниці приміщення цього магазину Людмили Угрин, розповідає жінка.‭ ‬Він просив опустити рекламу трохи‭ ‬нижче.‭ ‬А також‭ ‬-‭ ‬демонтувати чотири кондиціонери перед вікнами.

  • Спершу пані Людмила‭ ‬пообіцяла піти нам назустріч,‭ ‬однак,‭ ‬вочевидь,‭ ‬передумала,‭ ‬-‭ ‬розповідає Василь Горський.‭ ‬-‭ ‬Роботи продовжили.‭ ‬Ми викликали поліцію‭ ‬-‭ ‬щоб вони перевірили наявність у підприємця всіх відповідних дозволів на монтаж реклами та обладнання.

Поліцейські з’ясували,‭ ‬що дозволів на проведення таких робіт у підприємця немає,‭ ‬розповідає‭ ‬далі чоловік.‭ ‬Тому попросили їх припинити усі роботи до того часу,‭ ‬поки не оформлять відповідні дозволи.‭

  • Що і сталося,‭ ‬поки були правоохоронці,‭ ‬-‭ ‬продовжує‭ ‬пан Василь.‭ ‬-‭ Та тільки поліцейські поїхали,‭ ‬роботи з монтажу обладнання знову продовжили.‭ ‬Я був змушений вийти на дах магазину,‭ ‬щоб перешкодити усім незаконним роботам.

Галина та Василь‭ ‬Горські додають,‭ ‬що з власницею магазину сваритися не хочуть.‭

  • Це питання без зайвих проблем можна вирішити простою людською мовою,‭ ‬-‭ ‬каже Галина.‭ ‬-‭ ‬Однак нас‭ ‬з чоловіком ніхто не чує.‭ ‬Ми пані Людмилу не раз просили, щоб вона так не чинила.‭

Незручності людям спричиняють і встановлені камери спостереження,‭ ‬у поле зору яких потрапляють і їхні вікна.

  • Мені справді неприємно, коли за мною‭ ‬24‭ ‬години на добу ведуть спостереження,‭ ‬-‭ ‬каже Галина.‭ ‬-‭ ‬Це як мінімум неетично та аморально.‭ ‬Чому ця жінка чи хтось з її оточення має спостерігати за моєю сім’єю‭?

Ми звернулися за коментарем до власниці приміщення магазину‭ “‬Червоний маркет‭”‬ -‭ ‬підприємця Людмили Угрин.

  • Ці люди вчора та сьогодні перешкоджали працювати підряднику,‭ ‬якого ми найняли для монтажу нашого обладнання,‭ ‬-‭ ‬розповідає пані Угрин.‭ ‬-‭ ‬Забирали у майстрів інструменти,‭ ‬аби вони припинили усі роботи.‭ ‬Пошкодили один з кондиціонерів.

Підприємець розповідає й те,‭ ‬що‭ ‬Галина та Василь Горські і в санстанцію писали відповідні заяви,‭ ‬щоб перевірили її роботу,‭ ‬і неодноразово викликали поліцію,‭ ‬і навіть СБУ,‭ ‬аби владнати ситуацію.‭

  • Кого тут тільки в мене не було‭!‬ – продовжує пані Людмила.‭ ‬-‭ ‬Скажу відверто,‭ ‬я вже просто втомилася від такого сусідства.‭ ‬Щодо банера,‭ ‬то мені,‭ ‬як підприємцю,‭ ‬три метри вивіски українським законодавством дозволено.‭ ‬Наразі ми не монтуємо велику рекламу.‭ ‬Проте, коли будемо мати усі дозволи,‭ ‬то без вагань це зробимо.

До слова,‭ ‬пані Галина і пані Людмила‭ ‬у цій ситуації‭ ‬вели себе‭ ‬доволі спокійно.‭ ‬Та під час розмови у кабінеті підприємця Людмили Угрин була присутня ще одна жінка,‭ ‬що‭ ‬дозволяла собі різкі висловлювання щодо‭ ‬сім’ї Горських та‭ ‬намагалася тиснути на‭ ‬журналіста‭ “‬20‭ ‬хвилин‭”‬.‭ ‬Ця молода жінка‭ ‬не представилася.‭ ‬Фотографувати себе не дозволила,‭ ‬однак у нашого журналіста є аудіозапис цієї розмови.

  • Які ви маєте до нас питання‭? ‬Бо я бачу,‭ ‬що ви щось не в ту сторону,‭ ‬яку треба,‭ ‬працюєте,‭ ‬-‭ ‬зверталась вона до‭ ‬журналіста‭ “‬20‭ ‬хвилин‭”‬.

Більше того, жінка зверхньо відреагувала на слова рядового поліції Миколи Богача, що якщо світло від банера та шум від кондиціонера створюватиме певний дискомфорт для сім’ї пані Галини, то таке обладнання в майбутньому може бути переставлене або демонтоване.

  • Якщо вони так переживають за‭ ‬своє майбутнє,‭ ‬то нехай собі на Микулинецькому куплять‭!‬ – ‬сказала жінка‭ ‬в кабінеті підприємця.

Рядовий поліції‭ ‬пояснив,‭ ‬що вести цілодобове спостереження за вікнами будь-якого громадянина України і записувати усе на відео, підприємець не має права.‭ ‬Однак перешкоджати підприємницькій діяльності і без дозволу входити на приватну територію,‭ ‬в цьому випадку‭ ‬-‭ ‬на дах магазину,‭ ‬пан Василь теж не мав права,‭ ‬як і забирати у майстрів інструмент та перешкоджати роботі підрядника.‭

  • Наразі з’ясовуємо деталі.‭ ‬Слідство триває,‭ ‬тому‭ ‬поки‭ ‬коментувати більше нічого не можу,‭ ‬-‭ ‬додав поліцейський.

За коментарем ми‭ ‬звернулися‭ ‬і‭ ‬в управління‭ ‬містобудування,‭ ‬архітектури та кадастру‭ ‬Тернопільської міськради.

  • Незалежно‭ ‬від того,‭ ‬чи це вивіска до трьох квадратних метрів,‭ ‬чи це зовнішня реклама більше трьох квадратних метрів,‭ ‬на її монтаж потрібно погодження та відповідний дозвіл нашого управління,‭ ‬-‭ ‬коментує головний спеціаліст управління містобудування,‭ ‬архітектури та кадастру‭ ‬тернопільської міськради Руслан Дацюк.

Щодо кондиціонерів,‭ ‬то фахівець каже,‭ ‬що, якщо устаткування не‭ ‬спричиняє нікому дискомфорту,‭ ‬то його можна без жодних дозволів встановлювати та експлуатувати.‭ ‬Якщо‭ ‬ж‭ ‬шум від роботи кондиціонера заважає мешканцям будинку,‭ ‬працівники‭ ‬санстанції проводять‭ ‬заміри шуму і комісія виносить рішення про подальшу експлуатацію обладнання чи його демонтаж.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    Слава Україні!!!
  • тойво

    і якоїсь неділі в святковий день ті "підрядники" свердлили там стіни як має бути.

    дикарі.
  • тойво

    ‭ ‬Однак перешкоджати підприємницькій діяльності і без дозволу входити на приватну територію,""""



    Магазин вже приватна власність тої "бізнесвуменки"?



    там того магазину так треба як в мості дзюри.китайський ширпотреб продаютьяк в інших магазинах поряд.Попрацюють рік і закриються самі.
  • Лотоцький Паша

    Хегей! Продавани, вперде!

    Більше вивісок богу вивісок!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up