У Тернополі плату за опалення нараховують залежно від температури на вулиці

У Тернополі плату за опалення нараховують залежно від температури на вулиці
Начальник служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Наталія Красіцька пояснила чому у платіжках за грудень та січень тернополяни отримали різні суми та прокоментувала, що тепер нарахування за спожите опалення формуватимуть в залежності від фактичної температури зовнішнього повітря від нормативної.

Як зазначила фахівець  Наталія Красіцька,  19 грудня 2015 року набули чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005р. №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».
Відтак, за частину грудня 2015 року і за січень 2016 року нарахування здійснювалися вже по-новому.

Фахівець служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» пояснює, що нарахування за спожите опалення у відповідності до Постанови формується відповідно до відхилення фактичної температури зовнішнього повітря від нормативної, яка врахована у діючих тарифах  (ознайомитися із орієнтовною платою за квадратний метр можна у таблиці).
  На виконання рішень уряду при формуванні рахунків за спожите тепло відтепер братимуться до уваги  показники, враховані під час формування діючого тарифу (детальніше можна ознайомитись на прикладі розрахунку, що додається)

– Дані про температуру зовнішнього повітря надходять до КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», як і до інших теплопостачальних організацій України, від Українського гідрометеорологічного центру. На підставі офіційної метеорологічної інформації визначається середньозважений показник температури за розрахунковий місяць, – розповідає Наталія Красіцька. – Таким чином, споживачі сплачуватимуть за фактично спожиті протягом місяця послуги в залежності від температури зовнішнього повітря.

До нововведення тариф базувався відштовхуючись від середньомісячної температури зовнішнього повітря для нашого краю мінус 0,5 градусів Цельсія за опалювальний період. У відповідності до нього  оплата за 1 кв. м. опалювальної площі становила 14,88 грн.  При середньомісячній температурі більше чи менше за мінус 0,5 градусів Цельсія плата коригується у бік зменшення або збільшення.

Як розповіла Наталія Красіцька, розрахунок коефіцієнта, що враховує відхилення
фактичних показників від врахованих у встановлених тарифах на послугу з централізованого опалення, проводиться виконавцем послуг з централізованого опалення щомісяця шляхом визначення співвідношення фактичної розрахункової витрати теплової енергії на опалення 1 кв. метра опалюваної площі житлових будинків та норми витрати теплової енергії на опалення в розрахункову місяці опалювального періоду.

Підприємство за підсумками опалювального періоду подає інформацію щодо перерахунків розміру плати за послуги з централізованого опалення структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій. Відтак ті тернополяни, які отримують субсидію, можуть не хвилюватися: нововведення не позбавляє цієї можливості. Натомість, відтепер усі споживачі зможуть скористатися можливістю оплачувати за послугу із централізованого опалення у відповідності до погоди та температури повітря за вікном, повідомили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Необхідно дати людям дозвіл на встановлення автономного парового опалення, є гроші палять, немає сидимо в холоді але вистачає на хліб. Зробили людей заручниками дорогих тарифів.
  • Анонім

    Маємо слава україну скоро бужемо жити під плотом
  • Анонім

    Це якась х...... получається . На скільки я чув Яценюка котрий говорив суто за плюсову температуру тобто він сказав: " що якщо на вулиці плюсова температура ,то щоб людям не нараховували послуги так ,як при мінусовій температурі " ну якось так . Тепер ,що получається ,що тариф має змінюватись, коли плюсова температура ,а з мінусом це вже намутили . Таким чином це є чергова на......а через те ,що людям то компенсовують субсидії але газ як спалювали так його і спалють і хтось мусить за нього платити ось і рішили так компенсувати  тобто на субсидію ніби дали 200 грн і тут зразу на 200 грн нарахували ось і теплокомуненерго вийшло в 0

  • Марія Станкевич

    ПРИ СЕРЕДНЬОДОБОВІЙ -10 БУДЕ 22,56 ГРН./М, А ЩО ПРИ БІЛЬШИХ МОРОЗАХ, ПРИ +5 ВЗАГАЛІ ОПАЛЕННЯ ВІДМИКАЮТЬ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up