Як вибрати гумові чоботи

Як вибрати гумові чоботи
В Kari жіночі чоботи обійдуться в 369-559 грн, дитячі – в 299-399 грн, за чоловічі віддасте 449 грн.
Високі чоботи вважають практичнішими, ніж півчобітки, а малюнок краще вибирати геометричний, адже мода мінлива. Крім того, варто перевірити, чи гнеться підошва, чи вона не гладка, а має достатній протектор.

Мокрі до колін джинси під час останньої зливи навіть серед літа мимоволі спонукають до вибору гумових чобіт. Хочеться і щоб гарненькі були, і до одягу пасували, і не виглядали надто масивно. Отож, вирушаємо в магазини.

Після обходу семи крамниць, гумові чобітки ми знайшли в Kari та Іntertop.

Так, в Kari жіночі чоботи обійдуться в 369-559 грн, дитячі – в 299-399 грн, за чоловічі віддасте 449 грн. Малюнки – і мілітарі, і з вишеньками, машинками, бантиками, горошком, в „шотландку”. В дитячих чобітках устілка виймається, а в жіночих - чомусь ні. Виробник – Гонконг, імпортер – з Дніпропетровська.

Відео дня

В Іntertop поки гумових чобіт небагато. Всі моделі – українського виробника. Ціна – 499 грн. Чоботи з малюнками метеликів і квітів уже розібрали – це тренд сезону, в „шотландку” теж популярні – бо вже є не усі розміри, а „під леопарда” – беруть менше, бо усі розміри ще в наявності. Сподобалося, що край халяви чобота обстрочений, адже це додає їм якоїсь завершеності. Насторожує лише шов в халяві чобіт, бо виникає побоювання, аби вони води не пропускали.

Є вибір на всі сезони

В інтернет-магазинах вибір гумового взуття набагато більший. Скажімо на Аukro можна побачити більше 90 оголошень. Є чоботи різної висоти – півчобітки, чоботи, і навіть ботфорти. Щодо сезонів – є й на літо, зиму і демісезонні варіанти – з утеплюючими вставками і без, гумові і силіконові, на вищому каблучку і чи зовсім невисокому каблуку підошви. Деякі з пропозицій актуальні кілька годин, інші – до 20 днів. Ціни інколи нижчі, ніж в магазинах. Виробники переважно укранські, тому і ціна вітчизняних чобіт 110-365 грн. Польські коштують дорожче  – 310-600 грн. І не забувайте про доставку – інколи в оголошеннях зазначено про безкоштовну доставку, але зазвичай вона становить 15-30 грн. На prom.ua – теж чобіт немало, але схоже, що це більше сайт для оптовиків. Тут „робітничі” чобітки коштують від 74 грн, з малюнком  - від 135 грн. Хоча стильні силіконові чобітки з яскравим малюнком українського виробника ми знайшли тут за 460 грн. 

Звичайно таке взуття повинне мати легкий характерний запах, проте недолік такої покупки в тому, що коли чоботи мають надто різкий неприємний запах гуми, відчути це можна буде лише вдома чи на пошті, відкривши коробку. Тому довіряти варто або перевіреним продавцям, або відомим виробникам і торговим маркам.

Щодо вибору малюнку, то дизайнер Катерина Тимочко радить визначитися, з яким одягом будете носити гумові чоботи. Якщо одяг яскравих забарвлень – варто надати перевагу строгому малюнку чобіт, наприклад, з текстурою під шкіру. А під неяскравий однотонний одяг чудово підійдуть гумові чоботи з малюнком на різноманітні мотиви. Модні гумові чоботи не обов'язково повинні пасувати до вашої сумочки, краще, якщо сумка буде підібрана до верхнього одягу. Звичайна куртка або дощовик пасуватимуть до гумових чобіт тільки для відпочинку. Для стильного вигляду потрібні модний плащ або пальто, шкіряна куртка, які ідеально підкреслять нові гумові чобітки. Це взуття не повинне здаватися маленьким, тож не варто створювати собі дискомфорт меншим розміром. 

Перевіряйте підошву

Консультанти магазинів радять ретельно вибирати взуття. Треба не лише знайти малюнок до душі, а й спробувати, чи гнеться підошва, перевірити, чи вона має достатній протектор.

  • При виборі чобіт треба звертати увагу, щоб підошва була не прошитою, а суцільною з халявою, - зазначила директор магазину Kari Наталія Боровик. – Гума повертається в моду, тож дизайн можна підібрати на будь-який смак. Високі чи короткі чобітки вибирати – це теж справа смаку, але практичнішими є все-таки високі чобітки, адже тоді джинси точно залишаться сухими. Також практичніше обирати чобітки без вкладишів, бо вони збиваються, а змінних в продажі я не зустрічала.

Підошву треба обирати з протектором, щоб впевнено пересуватися слизькими дорогами. Також треба спробувати її зігнути, підошва має бути гнучкою. Деякі недобросовісні виробники роблять пластикову підошву. Таке взуття не можна купувати, це досить небезпечно, бо загрожує падіннями, зазначила Наталія Боровик.

Також при покупці фахівці радять звертати увагу, в яких умовах зберігається взуття.

- Відповідно до Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, які регламентують продаж різного виду взуття, в тому числі гумового і полімерного, гумове взуття має зберігатися в заводській упаковці в напівтемному приміщенні. Це забезпечує його якість, - пояснює завідуюча юридичним сектором Інспекції у справах захисту прав споживачів в області Тетяна Трінька-Яворська. – А на упаковці має бути інформація про підприємство-виробника, його адреса, товарний знак, номер і розмір моделі, дата виготовлення і відповідність стандартам. Звертайте увагу, чи в упаковці є вкладиші, де українською мовою зазначені рекомендації стосовно його експлуатації та особливості догляду даного взуття.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up