Закривають єдиний український лоукостер

Закривають єдиний український лоукостер
Авіакомпанія Wizz Air Ukraine, яка за відносно невеликі гроші возила українців у Італію, Іспанію, Німеччину, Грузію, припиняє свою роботу менше, ніж через місяць – з 20 квітня. У Мінінфраструктури України заявили, що спробують іще поговорити з компанією.

Тим часом авіаперевізник обіцяє повернути гроші за квитки з відмінених рейсів і просить клієнтів частіше перевіряти свої електроні скриньки. Бо саме туди будуть надсилати інформацію про відшкодування.

Нагадаємо, ця українська авіакомпанія виконувала рейси до Венеції, Мілана, Неаполя, Барселони, Валенсії, Кутаїсі (Грузія), Анталії та інших міст. Тернополяни також користувалися послугами цієї компанії.

- Шкода, що вони закриваються, - каже тернополяни Андрія Стецюк. – Полетіти з України в Європу недорого можна було тільки цією авіакомпанією. Мої друзі, наприклад, літали зі Львова в Італію десь за 300 грн. Це ж дешевше, ніж поїхати в іншу частину України! В інших ціни на авіаквитки для більшості людей – просто захмарні.

Відео дня

Водночас у авіакомпанії щодо виходу з нашого авіаринку уточнюють: триває реструктуризація. Тобто авіаперевізник наразі лишається в Україні, просто формально вже не буде української дочірньої компанії. Відповідно, скорочують і кількість авіарейсів. 

Ще два роки тому авіакомпанія робила 22 рейси, а донедавна - 16, а то тепер буде всього 8 рейсів в Україну та з України. Але за якою ціною – не уточнюють.

Якщо 5 років тому ця авіакомпанія літала зі Львова, Києва, Харкова, Донецька та Сімферополя, то останнім часом – лише зі Львова та Києва. Наразі доступні в системі бронювання авіаквитків із львівського аеропорту доступні лише рейси до 18-19 квітня. А після 20 квітня – тільки з Києва - в Будапешт, Лондон, Меммінгем.

Загалом, це вже не перше скорочення в авіакомпанії. У листопаді 2014-го "Візз Ейр Україна" заявляла, що нові правила допуску авіакомпаній на маршрути, які вводили українські посадовці, можуть зупинити розвиток або навіть привести до закриття цієї авіакомпанії.

Тепер закриття української "доньки" у компанії пояснюють так:

"На жаль, ми були змушені прийняти таке рішення через тривалу напруженість у Східній Україні, девальвацію та нестійкість української гривні, обмеження платежів постачальникам у зв’язку з контролем за іноземною валютою і невизначеність нових порядків для авіації та обмеження, що можуть бути цим викликані. Як повідомлялося раніше, Wizz Air Ukraine вже скоротила кількість літаків з чотирьох до двох у першій половині 2014-го року, слідом за скороченням кількості літаків, що базуються в Києві, та призупиненням роботи в Донецьку."

Тим часом У Міністерстві інфраструктури України заявили, що будуть домовлятися про зустріч з українським і угорським керівництвом Wizz Air, щоб визначити, яку підтримку відомство може надати для відновлення діяльності компанії в Україні.
При цьому додали, що “рішення Wizz Air – це рішення комерційної компанії, яке стало реакцією на економічну ситуацію в країні” і що чиновники вже працюють, над тим аби розвинути в Україні авіаперевезення, вже “зустрічі з іноземними авіакомпаніями, які зацікавлені в тому, щоб літати в Україну”

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up