Запровадять іще один податок – військовий

Запровадять іще один податок – військовий
В Україні запровадять військовий податок
Військовий податок планують затвердити в Україні. У політиків поки що немає єдності щодо того, яким повинен бути цей збір. Одні хочуть оподатковувати лише олігархів, інші – усіх громадян. Але багато народних обранців одностайні в тому, що податок на армію таки потрібно запроваджувати.

Військовий податок на доходи фізичних осіб пропонує запровадити Міністерство фінансів України. Розмір податку – 1,5%. Введення такого збору дозволить до кінця 2014 р. акумулювати 2,9 млрд грн на оборонні витрати, вважають у Міністерстві фінансів України.

Як пояснив народний депутат, лідер парламентської фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв, такий податок пропонують стягувати із зарплати фізичних осіб. Приміром, із заробітку у розмірі 1000 грн пропонують відрахувати 15 грн “податку” на війну.

Усі мають допомагати армії
Військовий податок планували затвердити у Верховній Раді минулого тижня разом зі змінами до держбюджету. Однак, як відомо, минулого четверга коаліція у парламенті розпалася, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку, змін до державного бюджету народні обранці так і не прийняли. Відповідно, не затвердили поки що і введення військового податку. Однак є велика ймовірність, що депутати ще повернуться до цього питання.

- Я за введення такого податку, - каже тернополянин Андрій Коваль. - Наразі армія тримається на допомозі небайдужих людей. Але одні жертвують усе, що можуть. Інші стоять осторонь. Введення військового податку змусить усіх однаково долучатися до підтримки армії. Тим паче, що 15 гривень із тисячі – не так вже й багато.

Проте серед тернополян є й чимало таких, які незадоволені намірами уряду вводити нові податки.

- Проти військового податку важко протестувати, оскільки йдеться про оборону держави, - каже тернопільський підприємець Антоніна Присяжнюк (прізвище змінили на прохання жінки — прим. ред.). - Адже можуть дорікнути, що працюєш на шкоду своїй батьківщині. Однак військовий податок - вже не перший податок, який ввели у цьому році. Податок на депозити, податок на валютні операції, обмеження надбавок освітянам – це тільки те, що я особисто знаю. Тепер ще й хочуть ввести військовий збір.

За словами жінки, фінансові можливості звичайних громадян - не безмежні.
- Урядовці, коли пояснюють необхідність введення такого податку, говорять про 15 гривень із тисячі, - продовжує пані Присяжнюк. – Це, здавалося б, нічого. Але є ще й інший бік медалі. Наприклад, фізична особа-підприємець, яка працює на загальній системі оподаткування і сама забезпечує себе роботою, сплачує 15% податку на прибуток і 34,7% - у Пенсійний фонд. Тобто з кожної заробленої тисячі відрахування складають 497 гривень. Навантаження дуже велике, а тут ще й ідеться про нові види податків.

На думку жінки, для забезпечення обороноздатності країни потрібно раціональніше розпоряджатися тими коштами, що є у бюджеті.

- Наприклад, вважаю необов'язковим класти нову бруківку невідомо якої якості у центрі міста в той час, коли в країні війна, - каже підприємець. - Краще за ці гроші придбати засоби захисту для військових.

Фінансування війська – за олігархами
У Верховній Раді хоч і схиляються до того, що податок на армію потрібно вводити, однак серед народних обранців поки що що немає єдності, як це потрібно робити. Так, лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок вважає, що наповнення бюджету не повинно відбуватися за рахунок соціальних статей та звичайних громадян.

Відео дня

«Сьогодні народ віддає останні копійки для забезпечення солдатів харчами, бронежилетами, касками та медичними препаратами, - написав Тягнибок на своїй сторінці у Facebook. - Натомість у нас є десятки олігархів, які отримують надприбутки, але поки нічого не дали для озброєння українського війська. Тому ми пропонуємо уряду запровадити воєнний податок для олігархів».

Парламентарій запропонував, щоб ті, хто задекларував свої доходи минулого року у розмірі від 500 тисяч до 1 млн грн, сплачували 10% податків, від мільйона до 10 млн – 15%; від 10 млн до 100 млн – 20%; більш ніж 100 млн – 25%.

Пропозиції Тягнибока, ймовірно, сподобаються звичайним громадянам. Однак виникає питання: наскільки дієздатною буде наша армія, якщо її утримуватимуть олігархи?

Адже з 1 квітня цього року олігархи уже сплачують податок на нерухомість. Проте закон про цей податок написаний таким чином, що є безліч дірок для уникнення цього оподаткування. Як результат, на Тернопільщині поки що сплатили тільки 35 тисяч гривень. Сплата податку на нерухомість триватиме ще упродовж місяця.

Отож, ймовірно, що коштами олігархів навряд чи обійдеться, якщо говорити про фінансове забезпечення обороноздатності країни. Тому урядовцям доведеться таки вводити військовий податок для усіх громадян або шукати альтернативні джерела оподаткування. А такі джерела є, якщо добре пошукати. Інформація для роздумів: за підсумками 2013 р. лише 54 жителі Тернопільщини задекларували свої доходи, які були отримані під час роботи за кордоном. Від заробітчан обласний бюджет отримав лише близько 200 тисяч гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тарас

    Я проти цього! Бог дав всім розум, щоб всі розуміли що потрібно любити одне одного, навіть росіян. Як сказано Вы слышали, что сказано: "люби ближнего твоего и ненавидь врага твоего. А Я говорю вам: любите врагов ваших" Матфія 5:43-44, а ви проти кого ідете? проти Бога звісно, бо ви порушуєте Господню заповідь. І що далі получається? Ви платите податок щоб наші війска за наші гроші вбивали людей, хіба ви не розумієте - що ви становитесь учасником вбивства? Заповідь "не вбивай" написано не конкретному людині, а всім. Я тому на це не зголошуюся платити цей податок.

    Тепер про інше. Ви кричите "Слава Україні -героям слава і добавляєте смерть ворогам" бумеранг вже вернувся до вас, тому ви уже получаєте труднощі в житті, у кого то дітей, чоловіків забрали в армію і вертають в яких то процентах трупи. Матфія 26:52 "Тогда говорит ему Иисус: возврати меч твой в его место, ибо все, взявшие меч, мечом погибнут" -це є наслідок вашої вражди проти людей і проти Бога який створив світ щоб любили одне одного, але сатана ввів зло і це уже буде скоро кінцем, тому що Пришестя Христа незабаром за тим хто був вірним Богу.

    Вам пораджу, і не тільки пораджу, а Христос плаче за тих людей, які ідуть в пекло. Він прийшов щоб спасти, і кожному дати вічне життя, але на жаль...



    Будьте благословенні і получіть народження свище, де ви можете знайти питання  в Євангелії від Іоанна 3 глава з 1 вірша і далі, тому зрозумієте про ціль приходу Христа на землю 2000 років назад (приблизно).



    В раю Бог не буде тримати людей які воюють зараз на землі, Він візьме тільки тих хто Його полюбив всім серцем і прийняв Його як Христа і Спасителя.



    "Раджу не видаляти цей пост, тому що тут нічого немає порушеннь. Бог за це з тебе спитає"

    Олег reply Тарас

    Тарасе, роззуй очі і почитай ще такі цитати з Біблії (знайшов російською тому опублікую на цій мові):

    Чис. 35:19 «мститель за кровь сам может умертвить убийцу: лишь только встретит его, сам может умертвить его; «

    Чис.35:27 “И найдет его мститель за кровь вне пределов города убежища его, и убьет убийцу сего мститель за кровь: то не будет на нем вины кровопролития”.

    Чис.35:30,31 “Если кто убьет человека, то убийцу должно убить по словам свидетелей; но одного свидетеля не достаточно, чтобы осудить на смерть. И не берите выкупа за душу убийцы, который повинен в смерти, но его должно предать смерти”.

    Чис. 35:33 «Не оскверняйте земли, на которой вы [будете жить]; ибо кровь оскверняет землю, и земля не иначе очищается от пролитой на ней крови, как кровью пролившего ее.

    Втор.20:16 “А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души;”

    Евр. 11:32-34 “И что еще скажу? Недостает мне времени, чтобы повествовать о Гедеоне, о Вараке, о Самсоне и Иеффае, о Давиде, Самуиле и других пророках, которые верою побеждали царства, творили правду, получали обетования, заграждали уста львов, угашали силу огня, избегали острия меча, укреплялись от немощи, были крепки на войне, прогоняли полки чужих;”

    Рим.13:4 “Ибо начальник есть Божий слуга, тебе на добро. Если же делаешь зло, бойся, ибо он не напрасно носит меч: он Божий слуга, отмститель в наказание делающему злое”.

    Ин. 15:13 “Нет больше той любви, как если кто положит душу свою за друзей своих.”



    P.S. І як такі цитати стикуються із заповіддю не вбий?

    Подвійні стандарти.

    Одним можна вбивати, а іншим потрібно покірно отримувати другу пощочину.

    Тарас reply Олег

    Ми зараз живемо по Новому Завіту. Спорити з тобою не збираюся, так як ти ще не знаєш особисто Христа, про яке нагадував в Іоанна 3 глави. Одним словом, вести спір немаю смислу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up