Зростуть тарифи – збільшать і пільги, запевняють у Мінсоцполітики

Зростуть тарифи – збільшать і пільги, запевняють у Мінсоцполітики
У Тернополі побільшає людей, які отримують пільги за сплату комунпослуг. Загалом у 2015 році втричі зросте кількість українців, які користуватимуться пільгами при сплаті комунальних послуг, повідомили в Тернополі 29 січня представники Мінсоцполітики.

 - За минулий рік до нас звернулися за субсидіями близько 1 млн 100 тис сімей, а в 2015 році очікуємо на їх збільшення до 3 млн, - каже начальник вдосконалення надання пільг Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко. - Враховуючи те, що на сьогоднішній день в нашій державі відбуваються певні зміни, і вони, переважно, не на краще і не сприяють добробуту громадян, є необхідність забезпечення максимального використання наявних бюджетних ресурсів для надання допомоги тим, хто її потребує. Це можна зробити з допомогою адресної допомоги.

Адресна допомога у вигляді субсидій на сьогодні надається максимально можливій кількості населення, але її потрібно розширювати, кажуть в Мінсоцполітики.

Відео дня

- Якщо раніше система надання пільг була категорійною, тобто, вони назначалися певним категоріям населення, незалежно від рівня доходу сім'ї, то з 1 липня 2015 року запроваджують адресні засади щодо надання пільг, - зазначає пан Музиченко. - Тобто, буде враховуватися дохід сім'ї пільговика при визначенні права на пільгу. Тепер кожен випадок будуть розглядати окремо.

Окрім того, Мінсоцполітики констатує, що дуже мала кількість населення обізнана із наявними соціальними програмами щодо отримання пільг та надання субсидій.

Також пан Музиченко пропонує запровадити субсидії на понаднормову житлову площу для малозабезпечених категорій населення. І закликає людей цікавитися наявними в державі соціальними програмами і користуватися тими пільгами, які надає держава.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Цікаво, де логіка: підняти тарифи, щоб зросла кількість людей, які потребують субсидій? Де вигода для держави?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up