Зростуть тарифи – збільшать і пільги, запевняють у Мінсоцполітики

Зростуть тарифи – збільшать і пільги, запевняють у Мінсоцполітики
У Тернополі побільшає людей, які отримують пільги за сплату комунпослуг. Загалом у 2015 році втричі зросте кількість українців, які користуватимуться пільгами при сплаті комунальних послуг, повідомили в Тернополі 29 січня представники Мінсоцполітики.

 - За минулий рік до нас звернулися за субсидіями близько 1 млн 100 тис сімей, а в 2015 році очікуємо на їх збільшення до 3 млн, - каже начальник вдосконалення надання пільг Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко. - Враховуючи те, що на сьогоднішній день в нашій державі відбуваються певні зміни, і вони, переважно, не на краще і не сприяють добробуту громадян, є необхідність забезпечення максимального використання наявних бюджетних ресурсів для надання допомоги тим, хто її потребує. Це можна зробити з допомогою адресної допомоги.

Адресна допомога у вигляді субсидій на сьогодні надається максимально можливій кількості населення, але її потрібно розширювати, кажуть в Мінсоцполітики.

Відео дня

- Якщо раніше система надання пільг була категорійною, тобто, вони назначалися певним категоріям населення, незалежно від рівня доходу сім'ї, то з 1 липня 2015 року запроваджують адресні засади щодо надання пільг, - зазначає пан Музиченко. - Тобто, буде враховуватися дохід сім'ї пільговика при визначенні права на пільгу. Тепер кожен випадок будуть розглядати окремо.

Окрім того, Мінсоцполітики констатує, що дуже мала кількість населення обізнана із наявними соціальними програмами щодо отримання пільг та надання субсидій.

Також пан Музиченко пропонує запровадити субсидії на понаднормову житлову площу для малозабезпечених категорій населення. І закликає людей цікавитися наявними в державі соціальними програмами і користуватися тими пільгами, які надає держава.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Цікаво, де логіка: підняти тарифи, щоб зросла кількість людей, які потребують субсидій? Де вигода для держави?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up