Знайти реальну "роботу на дому" - важко, кажуть тернополяни

Знайти реальну "роботу на дому" - важко, кажуть тернополяни
- Нещодавно спробувала знайти додаткову роботу, – розповідає Ілона Стогній. - Вирішила, після основної роботи ще працювати і вдома. Шукала в Інтернеті, серед газетних оголошень. Натрапила на кілька телефонів. Пропозиції були різними.


Серед пропозицій були і складання кулькових ручок, і набирання текстів. Найбільше зацікавив останній варіант. Адже набрати кілька аркушів на комп’ютері для тернополянки - неважко.


- Спершу надійшла на електронну скриньку інформація про фірму – дані про те, скільки людей уже стали їхніми постійними працівниками і як швидко вони почали заробляти більше, - продовжує Ілона. - Гасло – успіх у твоїх руках. Лист закінчувався запитанням, чи готова я до співпраці. Потім я отримала повідомлення, що кур’єр доставить тексти – документи, книги, які потрібно набрати. Зарплату обіцяли – у кілька тисяч. І врешті додали, що дають мені дуже цінні матеріали, тому я повинна гарантувати, що з ними нічого не станеться. Гарантію попросили у гривневому еквіваленті.


Від такої пропозиції дівчина врешті відмовилася. Адже, ще нічого не заробивши, віддати кілька сотень, було дивно. Інших достойних пропозицій жінка так і не знайшла.

Відео дня
>Не піднімали слухавки


Чи реально підзаробити працею вдома, виконуючи не надто складну роботу, вирішила перевірити й кореспондент “RIA плюс”. Відшукавши номери телефонів роботодавців, які пропонували свої послуги, вона спробувала “працевлаштуватися”. Втім, практично за усіма телефонами із газетних оголошень та Інтернету або не брали слухавки, або оператор повідомляв про відсутність абонента в мережі. Дехто відмовлявся розповідати про деталі роботи. Мовляв, усі подробиці - тільки під час особистої зустрічі. Серед пропозицій - збирання ручок або клеєння конвертів, виготовлення біжутерії. Хтось пропонував роботу оператора грошових переказів. Єдиний пункт такого ґатунку у Тернополі виявився на вул. Крушельницької. Співпраця із ним уже “обросла” негативними відгуками клієнтів на багатьох Інтернет-форумах. Дехто попереджає: “Обережно, лохотрон!”.


- Пропонують роботу на дому, - пише користувач із ніком Крікет, - При складанні договору треба заплатити 250 грн, так би мовити, "застави". Хто вже заплатив - не зліться. Як ще моя бабця казали: “Наука грошей коштує”. Роботодавці - щойно з гастролей на Житомирщині.


Йдемо й самі в той офіс. У кабінеті №34 застаємо три дівчини. Відразу впадає в око скромність обстановки. Наче господарі ще не обжилися або вже виселяються. До того ж, ми не помітили ні комп’ютера, ні звичайного телефонного апарату. Усе вмеблювання - столи, кілька стільців і м’який шкіряний диванчик. На дверях – аркуш паперу із прізвищем підприємця. Втім, клієнтів у дівчат вистачає.


Попередили про оплату
Зайшовши та привітавшись, розповідаємо, що шукаємо роботу. Спершу зауважуємо про бажання отримати офісну роботу. Пропонують влаштуватися офіс-менеджером у них. Якщо ж хочемо іншу роботу, то… треба заплатити.


- Наші послуги коштують 250 гривень. Але ми працюємо з вами до повного працевлаштування, - каже одна із дівчат. – Тобто вам не потрібно хвилюватися, що роботи може не бути.


Поки ми були у кабінеті, заходили туди кілька чоловіків, ще кілька людей – телефонували на мобільні. Усім дівчата повторювали один і той же завчений текст. Хоча у нашій присутності панянкам було помітно некомфортно.


- А додатковий заробіток можете запропонувати? - перепитуємо у дівчат, адже саме таку роботу вони пропонували клієнтам по телефону. - Так, звичайно, може бути робота вдома.


Дівчата запропонували нам упаковувати журнали, бігуді та кісточки для макіяжу. Усе перелічене про одному екземпляру виклали на стіл. До цього на ньому було тільки кілька аркушів паперу.


- Усі матеріали вам доставлятиме кур’єр, - продовжує вона. – І забиратиме також він. Однак, аби підстрахуватися, що ви не відмовитеся від роботи, і кур’єр не їхатиме дарма, треба заплатити 250 гривень. Ці гроші вам повернуть після закінчення терміну договору. Тобто ви попрацювали місяць і більше не хочете – забираєте той внесок.


Беремо номер мобільного і йдемо. Наостанок перепитуємо, як зв’язатися у разі потреби з їхнім керівництвом. Дівчата кажуть, що таке спілкування можливе тільки через них.


- Ми нещодавно у Тернополі, - пояснює одна з працівниць. – Центральний офіс у Кіровограді. Тож поки що всі звернення – до нас.

Окремо - Дехто і вдома заробляє


Чи реально знайти високооплачувану роботу вдома, ми поцікавилися в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Там повідомили, що про жодну із фірм, яка пропонує такі вакансії, у них інформації на даний час немає.


- Насправді ідея праці вдома – дуже хороша, - ділиться думками директор міськрайцентру зайнятості Анатолій Куриляк. – Для фірми - це вдале вирішення проблем з офісом, адже не потрібно витрачатися на його оренду та облаштування. Зрештою, багатьом працівникам вільний графік подобається. Тож, не варто вважати, що вся така робота - обман. Вдома можуть працювати, наприклад, комп’ютерники, диспетчери, таке працевлаштування підходило б інвалідам.


Утім, наголошує фахівець, пропозиція праці вдома, де з людини відразу вимагають якісь внески і страховки, повинна викликати підозру. Окрім того, важливе значення у такому працевлаштуванні з соціальними гарантіями для людини відіграє трудовий договір.


- Якщо таку роботу пропонує підприємець-фізична особа, вона мала б укласти з найманим працівником трудовий договір, зареєструвавши його у центрі зайнятості, - додає він. – Однак ще раз наголошу: поки інформацій про вакансії з надомною працею в наш центр зайнятості не надходило.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Василь

    Також відновив користування цим сервісом https://goo.gl/yTwTpP для заробітку на перегляді реклами. Також діє реферальна система до 7 рівня.

    Якщо ви рекламодавець то вам сюди - https://goo.gl/EDFyt7

  • Олена

    сайт https://globus-inter.com/ru/land/people?invite=2244543 - це сайт де можна заробляти на перегляді реклами.  

    Ви завантажуєте на свій комп (або планшет, або навіть телефон) програмку яка буде час від часу завантажувати і показувати невелику рекламу. Це може відбуватися через якийсь певний час, або якщо комп довго стоїть без "руху", або наприклад, коли ви розблоковують свій телефон.  

    Звичайно чим більше переглядів тим більше грошей. Далі все залежить від кількості вами запрошених осіб. Чим більше ви людей запросили по вашій реферального посиланням тим ваш заробіток, відповідно вище.

    Зароблені гроші можна виводити як на особистий рахунок у банку, так і на електронний гаманець Вебмані або смс і ін. Взагалі система заробітку на сайті дуже цікава і тим у кого вже є команда на інших сайтах заробляти досить легко.

  • Серединський Андрій

    'напишіть будьласка про реальний заробіток  в інтернеті
  • Gleb Siverov

    є непоганий сайт,сам там заробляю вже півтора року,платят зразу ,за день виходить 50-100грн,так,мільйонером не станеш,але якщо сидіти вдома то теж непогано,я думаю,  https://rucaptcha.com?from=1313806  хто хоче,але не вміє, можу навіть навчити,пишіть  https://vk.com/id345898859

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up