Стартує фестиваль українського кіно (програма)

Стартує фестиваль українського кіно (програма)
З 25 вересня у Тернополі проходитиме Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова, активіста Майдану, якого утримують у московській в'язниці. У "Палаці кіно" продемонструють шість стрічок. Сеанс - о 19.30.

Фестиваль відкривають: Пилип Ільєнко – український актор, голова Державного комітету з питань кіно, Людмила Єфименко (Ільєнко) – народна артистка України, Анна Поленчук – ініціатор кінофестивалю, продюсер фільму "Істальгія", Поліна Бушинська – координатор фестивалю на підтримку Олега Сенцова.
"Я дуже вдячний усім, хто мене підтримує, постійно відчуваю підтримку. Я подумки з ними в нашій боротьбі за свободу", - йдеться в останньому повідомленні від Олега Сенцова.
Фестиваль уже пройшов у Києві, а після Тернополя помандрує до Івано-Франківська, Рівного, Луцька, Ужгорода та Львова
За цей недовгий час, поки тривав Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова, вдалося неймовірне: розбудити українського глядача і зібрати гроші, які необхідні родині Олега, - розповідають організатори. Відвідати Тиждень українського кіно – це гарна нагода переконатися усім, що сучасний український кінематограф розквітає.

25 вересня - "Молитва за гетьмана Мазепу"
Країна: Україна, 2002 р.
Хронометраж: 144 хв.
Жанр: історичний
Режисер: Юрій Іллєнко
У ролях: Богдан Ступка, Людмила Єфименко, Микита Джигурда
Фантасмагоричні сни історії про кривавий бенкет трьох великих примар Європейської культури - Петра І, Карла ІХ та Гетьмана України Мазепу на полі Полтавської битви 1709 року. Сліпучі візії Любові, Смерті та Анафеми Мазепи, що назавжди змінили історію Східної Європи.

Відео дня

26 вересня - "Гамер"
Країна: Україна, 2012
Хронометраж: 92 хв.
Жанр: драма
Режисер: Олег Сенцов
У ролях: Владислав Жук, Олександр Федотов, Жанна Бірюк
У невеликому місті живе хлопець, його звати Косс, він – геймер. Косс не ходить на навчання, має конфлікти з мамою, його люблять фанати, він багато тренується та бажає стати найкращим. Нарешті, від їде на чемпіонат світу за посідає там друге місце. Косс вертається додому героєм, але чи так він все це собі уявляв?


27 вересня - "Трубач"
Країна: Україна
Хронометраж: 80 хв.
Жанр: сімейна комедія
Режисер: Анатолій Матешко
У ролях: Нонна Гришаєва, Олексій ГорбуновВолодимир Горянський, Римма Зюбіна, Ірма Вітовська, Олеся Жураківська,Юрій Радковський, Леонід Шевченко, Полінка Тарасенко
Коля Шевченко – юний трубач дитячого естрадно-духового оркестру "Березіль". На шляху до успіху стають "проблеми дорослого життя": заздрощі, конкуренція, інтриги, але дружба, взаємодопомога і кохання допомагають все подолати і перемогти.

28 вересня - "Параджанов"
Країна: Україна, Франція, Вірменія, Грузія, 2013 р.
Хронометраж: 95 хв.
Жанр: байопік
Режисер: Серж Аведікян ("Лаючий острів"), Олена Фетісова
У ролях: Серж Аведікян, Юлія Пересільд ("П’ять наречених", "В тумані"), Карен Бадалов
Сергій Параджанов – один з найвеличніших кінорежисерів ХХ століття, геній і провокатор – знімає великі фільми, які приносять йому міжнародне визнання. "Тіні забутих предків" - його найвідоміша картина – була зроблена в Україні і стала справжнім взірцем українського кіномистецтва. Зухвала поведінка режисера призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. Але незламна любов до краси і свободи надихають творити, не дивлячись на підступи КДБ і заборону роботи в кіно.

29 вересня "Істальгія"
Країна: Україна, Німеччина, Сербія, 2012
Хронометраж: 100 хв.
Жанр: драма
Режисер: Дар’я Онищенко
У ролях: Ніна Ніжерадзе, Карл Маркович, Вук Костич, Іван Добронравов, Георг Фрідріх, Леа Морнар, Марія Шкаричич, Олексій Горбунов
Три історії кохання, три європейські міста, три сюжетні лінії. Літня емігрантка з України і колишній сербський боксер відокремлені мовним бар'єром від німецького суспільства. Їх об'єднує слов’янська культура і власні діти, які досі живуть в Україні та Сербії. Що їх там тримає?

30 вересня - "Війна "Вавилон’13" - упродовж минулої зими послідовно фіксував поступ Української революції гідності. Барикади в середмісті Києва розібрано. Та революція не скінчилася. Вона триває в суспільстві й у кожному з нас. Хтось у неї стріляє. Хтось хоче приспати. Але марно! Про це – у фільмах "Вавилону’13"...

Телефон для довідок: 52-33-33.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up