Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2015"

Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2015"
Національна телекомпанія України у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015».

Про це повідомляє прес-служба НТКУ.
 
НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. При цьому мовнику доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати, тож на «Євробачення» в НТКУ немає коштів.
 
НТКУ сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника на «Євробачення».

«Ми розуміємо, що "Євробачення" - це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення», - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.
 
У НТКУ кажуть, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в «Євробаченні». «Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору "Євробачення-2015" доцільніше спрямувати на більш важливі потреби», - зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.
 
НТКУ зараз проводить переговори з EBU щодо трансляції півфіналу та фіналу «Євробачення-2015» навіть без участі в ньому представника України.
 
НТКУ запевняє, що «завжди з особливою гордістю та натхненням підходила до свого ексклюзивного права проведення національного відбору, фіналу та трансляції конкурсу». НТКУ також виступала організатором «Євробачення-2005» та дитячих пісенних конкурсів «Євробачення» 2009 та 2013 років.
 
Нагадаємо, що «Євробачення-2015» відбудеться в столиці Австрії - Відні - і триватиме три дні - 19, 21 та 23 травня 2015 року. Австрія отримала право провести у себе конкурс завдяки перемозі у «Євробаченні-2014» Кончіти Вурст (вокаліст-трансвестит Томас Нойвірт).

 

Відео дня
iv class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up