Брати Лужецькі, які вербували в лави терористів, іще й "кидали" тернополян на гроші


Брати Лужецькі, які вербували в лави терористів, іще й "кидали" тернополян на гроші
Власникам будівельної фірми, яких арештували, звинувативши у вербуванні найманців для ДНР і ЛНР, запропонували заставу – 450 тис. грн. за кожного. Однак, прокурор звернувся до суду з клопотанням залишити їх під вартою. Суд клопотання задовольнив

Братів-двійнят – Ярослава та Дмитра Лужецьких за рішенням суду залишили під вартою. Їм загрожує від 8 до 15 років ув’язнення за створення терористичної організації.  

Нагадаємо, прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчими УСБУ в області, за фактом сприяння терористичній організації за частиною 1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України.

Обіцяли премію за вбитого вояка

Відео дня

 - Встановлено, що у липні 2014 року двоє 28-річних братів-тернополян вербували жителів області для участі в діяльності терористичних організацій «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка» і проведення акцій протесту проти дій державної української влади, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Найманців нібито мали привезти на інструктаж до Білорусі, а звідти - до військового тренувального табору в Ростові-на-Дону.

Чоловіки інструктували, організовували матеріальне забезпечення, практичне тренування, бойову підготовку залучених осіб у спеціальних таборах на території Російської Федерації для їх подальшої участі у терористичних акціях на Сході України. За участь у бойових діях на боці ДНР та ЛНР тернополяни обіцяли завербованим грошову винагороду в сумі 8 000-15 000 грн. в місяць, з додатковою оплатою за кожного знищеного українського військовослужбовця та правоохоронця.

Одружені на тернополянках. В обох маленькі діти

28-річні брати є власниками будівельної фірми «Мега Простір». Як нам вдалось дізнатись, народились вони на Кіровоградщині, а до Тернополя переїхали 10 років тому. Одружились на тернополянках і обоє виховують маленьких діток. На власній сторінці в соцмережах один з братів близько опівночі 24 липня виставив фото з молодшою дитиною – новонародженим сином на руках. 25-го його затримали в одному з барів міста працівники СБУ.

Донедавна брати перебували у Росії. Їхні дружини стверджують – були на заробітках у справах будівельного бізнесу. Оперативники припускають, що брати, можливо, отримували установки щодо вербування теперішніх земляків.  

За інформацією джерела, наближеного до правоохоронних органів, яке побажало залишитись невідомим, одного з братів вже притягали до кримінальної відповідальності за грабіж. Але судимість вже погашена.

«Кидали» тернополян на гроші

До речі, тернополяни вже мали чимало претензій до братів Лужецьких. Скажімо, у серпні минулого року до редакції звернулись городяни, яких брати взяли на роботу, однак зарплатні не платили. В Інтернеті є заяви офісних працівників фірми, які також скаржились, що власники фірми «Мега Простір» їх «кинули» на гроші. Люди розповідали, що їх одразу звільняли, як тільки заїкались за гроші.

Більше читайте тут "За пів року роботи отримала...1500 гривень"

Перевірки податкової та інспекції праці, куди скаржились люди, нічого не дали. Адже документальних слідів того, що городяни там працювали, не було.

 - Я пропрацювала в "D g S МегаПростір" близько півроку, - каже тернополянка Тетяна (прізвище редакції відоме – авт.). - Виконувала функції секретаря, менеджера. Там діяла система: люди заповнюють анкети, керівник їх переглядає, я викликаю людей в офіс, і він в кабінеті говорить про умови роботи. Наскільки знаю, то офіційно майже нікого не брали, угод не підписували. Ошуканих десятки. Люди часто приходили зі скандалами, бо їм не платили.

Жінка написала заяву до правоохоронців. Після звернення було відкрите кримінальне провадження, повідомили в секторі зв'язків з громадськістю обласної міліції. Проте в ході перевірки ознак кримінального правопорушення не виявлено. Тож людям рекомендували вирішувати суперечки в цивільно-правовому полі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Орчук Тетяна

    І мого чоловіка на гроші кинули, тварюки.
  • оkz

    а головне блядуни, брехуни і посто моралні проститутки
  • Ganna

    Хай їхні діти із дружинами і батьками покінчять життя самогубством від такого сророму!

    Орчук Тетяна reply Ganna

    Ну це Ви загнули

    Жанна-Юра Хома-Чурілова reply Ganna

    Діти не відповідають за вчинки батьків...
  • Вадим Савка

    Читачам варто знати, що саме "Мегапростір" виконувала роботи щодо реконструкції Бульвара Д. Галицького. Фірму з паскудною репутацією та без належної техніки до робіт запросила міська рада. Чи то за відкати чи то можливо по дружбі не відомо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up