Через медика із 40-річним стажем помер пацієнт

Через медика із 40-річним стажем помер пацієнт
68-річний сімейний лікар однієї із сільських амбулаторій Підволочиського район не надав належної медичної допомоги раненому пацієнту.

- Медик має більше сорока років стажу роботи за фахом, - розповів перший заступник начальника Підволочиського райвідділу міліції Тарас Стець. - Однак медичну допомогу чоловікові, який отримав ножове поранення, не надав належним чином. Внаслідок таких дій потерпілий помер.

Інцидент трапився у травні. Потерпілий розпивав спиртні напої в будинку знайомого. Раптово між ними виник конфлікт. Господар оселі схопив ніж і встромив його в ногу гостю. Чоловіка винесли на вулицю. Свідки події викликали сільського фельдшера та самі почали надавати допомогу пораненому, який стікав кров’ю. Медик приїхав, проте потерпілого поверхнево оглянув та не доправив його до районної лікарні, а навпаки залишив хворого без належного медичного догляду. Як наслідок, чоловік помер на місці події.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 140 (частина 1) ККУ. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відео дня

На даний час призначено проведення відповідної експертизи щодо правомірності виконання своїх професійних обов’язків сімейним лікарем.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    То фельдшер чи лікар?Якось визначіться.Хоча медик скоріше всього не винен,а винні п"яниці,які здебільшого відмовляються від госпіталізації,не оцїнюючи свого стану
  • Ррр Олег

    винен у смерті людини вбивця, а не медик.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up