Чоловік вирішив перевірити у правоохоронців чи потрапив його син в ДТП

Чоловік вирішив перевірити у правоохоронців чи потрапив його син в ДТП
На гачок шахраїв потрапив 59-річний житель Кременецького району. Як завжди вони використовували звичну схему «ваш син у біді – готуйте гроші».

Як розповів потерпілий, до нього на мобільний зателефонували вранці 7 лютого.

Незнайомець, який розмовляв російською мовою, повідомив, що син пенсіонера збив людину в Києві і йому загрожує в’язниця. Новина приголомшила чоловіка. Проте співрозмовник одразу заспокоїв потерпілого, мовляв, вихід є – потрібні 4 тисячі гривень.

За словами пенсіонера, він спочатку повірив співрозмовнику, адже його син дійсно перебуває на заробітках у столиці. Чому не зателефонував родичу і не перевірив інформацію, потерпілий пояснити не може. Каже – був у шоковому стані. За вказівкою невідомого, пенсіонер пішов до найближчого терміналу, аби перекинути гроші.

Відео дня

Вже після того, як кременчанин перерахував частину коштів, а це 1650 гривень, він вирішив зателефонувати до місцевого відділу поліції і з’ясувати ситуацію. Черговий сказав пенсіонеру, що це шахрайство і наголосив в жодному випадку не перераховувати більше грошей.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження. Правоохоронці вживають оперативно-розшукових заходів для розкриття злочину.

Співробітники поліції вкотре застерігають громадян від необдуманих вчинків. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомих по телефону. Завжди перевіряйте її. Не поспішайте робити жодних дій особливо, якщо вони стосуються переказу грошей.

Якщо ж ви підозрюєте, що вас намагаються ошукати, негайно повідомляйте про це поліцейських за телефоном «102».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up