Де живуть прокурори, яких затримали у Тернополі за хабарництво (ВІДЕО)

Де живуть прокурори, яких затримали у Тернополі за хабарництво (ВІДЕО)

Як виглядають маєтки тернопільських прокурорів, яких за хабарництво затримали співробітники НАБУ.

Це продемонстрували журналісти телеканалу ЗІК  з допомогою «Автомайдану».

Також з’ясовували, яке ж покарання загрожує затриманим. Виявилося, що майно, яке за зарплату прокурорів з’явитися не могло, таки залишиться у їхній власності, оскільки воно записане на родичів.

«Для самих містян не секрет, як працює обласна та міська прокуратури. Надто - тепер, після кількамісячної ситуації з корупційним скандалом у цих законозахисних інституціях. Про що мова, і хто фігуранти - говорилося багато. Оприлюднювалися відверто сумнівні статки прокурорів. 

Ми теж поїхали подивитися на скромні хатинки вартових Феміди: і міських, і обласних, і геть провінційних. Крім цього - спробували знайти бодай мізерний, але зв'язок між окремими прокурорами-фігурантами. 

Прикметно, але вже під час кількох днів зйомок до Тернополя навідався Юрій Віталійович Луценко. Як багатьом відомо: озвучив наказ про звільнення прокурорів, підозрюваних в корупційній схемі. Втім, деталі щодо прокурора Антюка так і не уточнив. А саме - чи наказ про декретну відпустку Антюку підписали. "Дрібниця", погодьтесь, суттєва. І, власне, щодо неї досі чекаємо відповіді від ГПУ.

Тим часом нам далися чути з НАБУ. Співрозмовник з Бюро запевнив: доказів для притягнення до відповідальності звинувачених у хабарі тернопільських прокурорів - для суду має вистачити.

І якщо стосовно цього - ще можна тримати кулаки... То щодо ситуації з майном прокурорів - чи ж то, перепрошую, родичів прокурорів - не все так просто. Співрозмовник з того ж НАБУ пояснив, що по котеджах, автівках та інших доходах перед законом, швидше за все, ті ж вартові закону будуть чисті», – написав на своїй сторінці в "Фейсбуці" журналіст Андрій Орляк.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Треба ввести закон щоб кожен держслужбовець доказів походження своїх маєтків, машин відповідно до зарплати, а також членів сім'ї.
  • Діонісій

    майно не іхнє, а записано на родичів, а запитайте де родичі його взяли, хтось подарив і все таке інше. поки таке блядство і кругова порука буде в відбуватись , толку не буде, посадіть з пів сотні хабарників і не рядових, а ті що займають головні посади з конфіскацією і так років на 20 суворого, тоді в них буде очко сжиматись гарно і не будуть такого робити, може і будуть але не привселюдно і не в таких масштабах.
  • Анонім

    "Нікого це не цікавить, тре зносити пам'ятники, літаки та будувати кругом янголів.") Забивають людям голови різною хнею, знесенням пам'ятників, будівництвом макдональдсів, щоб громадкість не переймалась великими корупційними скандалами і в прокуратурі і в міській раді.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up