Двоє браконьєрів заплатять більше 20000 грн за незаконний вилов риби

Двоє браконьєрів заплатять більше 20000 грн за незаконний вилов риби
Нещодавно відбувся суд над браконьєрами, які незаконно ловили рибу на Тернопільському ставі поблизу "Дального пляжу". Згідно рішення суду зловмисники заплатять по 1700 грн штрафу кожен та компенсують 19 000 грн збитків.

Нагадаємо, що вночі з 2 на 3 вересня на головній пристані поблизу "Дального пляжу" представники „Тернопільрибоохорони” та рибалки упіймали браконьєрів, які виловлювали запущениху водойму коропів та червонокнижну рибу. Тоді рибоохоронці з ставу дістали декілька браконьєрських сіток у які потрапило 32 кг риби.Сума збитків, яку тоді нарахували представники рибохорони – 35 тисяч гривень. За фактом злочину проти порушників відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Справу розглядали більше 5 місяців і нарешті правопорушникам призначили міру покарання.

Previous Next
Previous Next Previous Next

Відео дня

- Ми (представники ГО "Скеля" - прим. ред.) звернулись у суд, щоб поцікавитись як просувається справа браконьєрів, які незаконно ловили рибу на Тернопільському ставу, - каже директор ГО "ПКТМЕ "Скеля"" Андрій Об”єщик. - Нам повідомили, що суд відбувся 18 лютого. Засуджені притягнуті до кримінальної відповідальності - кожен має заплатити по 1700 гривень штрафу. Та ще 19 000 збитків.

Спершу збитків нарахували на 35 000 грн, а згодом еконіспекція уцінила виловленого браконьєрами коропа і назвала суму в 19 000 грн.

- 249 стаття це не є важкий злочин і, на скільки я пригадую, то  у Тернопільській області це перші два правопорушника, які понесли кримінальну відповідальність за браконьєрство на Тернопільському озері, - пояснює Андрій Об”єщик. - Вони заплатять цей штраф, а от стосовно збитків, то ми все таки проситимемо, щоб суму збільшили до 35 000 гривень, як це було спершу.

Окрім того два сторожі, які працювали на пристані та допускали браконьєрство - звільнені.

- Зараз там найняли охоронне агенство, а для тих, хто цікавився чи просувається справа і чи покарані правопорушники інформуємо - двоє людей, які тримали сітки в руках нестимуть відповідальність, - каже Андрій Об”єщик. - На майбутнє, якщо хтось переживає як просуваються справи і чи несуть правопорушники відповідальність, то можуть звертатись у нашу організацію і цікавитись.

Представники ГО "ПКТМЕ "Скеля"" наголошують, що вони слідкують за браконьєрством і звертаються до правопорушників, щоб ті не порушували закон.Громадські діячі вважають, що ця ситуація є хорошим прикладом для тих, хто незаконно виловлює рибу, адже правопорушники нестимуть кримінальну відповідальність. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    таке буває???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up