Двоє дітей причетні до вбивств

Двоє дітей причетні до вбивств
Начальник "дитячої міліції" Тернопільщини Петро Тихович каже, що діти конфліктують із законом через часте спостерігання з телевізора і комп’ютера сцен насильства і…через відсутність в батьків часу на їх виховання

Дитячі злочини суттєво «подорослішали». Якщо раніше неповнолітні шокували нас дрібними крадіжками і хуліганством, у минулому році двох звинуватили у вбивстві.

  • Впродовж минулого року на Тернопільщині зареєстрували 129 злочинів, які скоїли неповнолітні, серед них і два вбивства, - розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС Тернопільської області, підполковник міліції Петро Тихович. - Порівняно з 2013 роком кількість дитячих злочинів зменшилася майже на 19%.

Найпоширенішими злочинами серед неповнолітніх залишаються крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень, хуліганство. Найважчі злочини минулого року – два вбивства. Перше – неповнолітня дівчина із другом на масиві «Дружба»,  що в Тернополі, до смерті забили битою чоловіка. Друга трагедія – 17-річна мешканка села Біла Тернопільського району вбила свою щойно народжену дитину.

Більшість злочинів – серед неблагополучних

Відео дня

Дуже часто причинами дитячої агресії є неблагополуччя у сім’ях, часте спостерігання з телевізора і комп’ютера сцен насильства, а також банальна відсутність батьківської уваги.

 – Більшість правопорушень вчиняють неповнолітні з так званих неблагополучних сімей. Батьки зловживають спиртним, у сім’ях проблеми, конфлікти, а дитина вбирає в себе негативний досвід, залишаючись поза опікою, - зазначає Петро Тихович. – Однак багато злочинів вчиняє і юнацтво з цілком благополучних, на перший погляд, родин. Коренем цього стає те, що батьки мало часу й уваги приділяють своєму чаду.

Поряд із браком уваги проблемою стає надмір вільного часу. Дуже часто діти скоюють  злочини, якщо не зайняті чимось корисним – не знають, де себе подіти і в чому реалізувати. Тому ще один запобіжний засіб, на який слід звернути увагу батькам, – уміння зайняти дитину чимось цікавим.

Влаштовувати для дитини армійську дисципліну міліціонери все ж не радять. Вона має мати особистий простір і свободу, але все в розумних межах. Не завжди страх перед покаранням є дієвим способом запобігти поганій поведінці.

Крадуть через спокусу

Крадіжки становлять більше половини від усіх злочинів, вчинених  неповнолітніми. У школах одні учні ходять з дорогими планшетами, телефонами останньої моделі, інші такого не мають. Дітей підстерігають спокуси взяти чуже.

 - Можливо, учень не планував крадіжки, але побачив, що цінну річ залишили без нагляду, – так і хочеться забрати собі. Батьки мають пояснити дитині, хай навіть поки що нема можливості купити омріяну річ, можна разом відкладати на неї гроші. Щоб син чи донька розуміли – усе має свою ціну, – радить Петро Тихович.

Нерідко у навчальних закладах діти потерпають від образ насильства, – з таким станом речей миритися не можна. Батькам не слід самим виховувати кривдника дитини, тим більше застосовувати фізичну силу. Якщо дитину ображають, потрібно звернутися до класного керівника, батьків розбишаки чи до працівників міліції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up