Інтернет-шахраї обдурюють тернополян

Інтернет-шахраї обдурюють тернополян
Черговими жертвами шахраїв стали двоє тернополян. Один чоловік через мережу Інтернет намагався продати дитячий візок, інший – підшуковував собі роботу. А в результаті обоє залишилися без грошей.

40-річний житель Тернополя на одному із сайтів розмістив оголошення про продаж дитячого візочка. Невдовзі знайшовся покупець. Після перемовин зійшлися на ціні.  

Та коли справа дійшла до розрахунку, покупець вдався до шахрайства. Дізнавшись номер кредитної картки продавця, зловмисник, замість того, щоб внести  кошти на  рахунок, зняв звідти  майже 400 гривень.

У схожу шахрайську пастку потрапив 27-річний тернополянин. Чоловік через мережу намагався знайти роботу. На одному із сайтів натрапив на оголошення:  підприємство набирає на роботу водіїв. Зателефонував за вказаним у повідомленні номером телефону. Там тернополянина запевнили, що фірмі дійсно необхідні водії. Але для того, щоб  влаштуватися на роботу, підприємство спочатку має перевірити анкетні дані чоловіка. Тернополянину запропонували зробити це за допомогою банківської картки. Для цього чоловіку потрібно було піти до найближчого банкомату і вставити туди картку, а далі зв’язатися з майбутнім роботодавцем. Тернополянин так і зробив. Чітко виконав усі вказівки невідомого. Однак  вже наступного дня дізнався, що з його карточки зникло майже чотири тисячі гривень.

Відео дня

Обидва факти шахрайств внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальні провадження.  

Міліціонери застерігають – реальніше вберегтися від подібного роду злодіянь, ніж розраховувати на повернення втраченого. А ще варто запам‘ятати декілька порад:
- ніколи і нікому не розголошуйте банківські реквізити своїх карток,  особливо в телефонному режимі;
- якщо хочете продати товар через інтернет, заведіть спеціальну картку для розрахунків;
 - не залишайте платіжні картки без догляду та не передавайте третім особам;
- нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами;
- не зберігайте PIN-код разом із платіжною карткою;
- регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію, що роблять із вашим рахунком.

Пам’ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас, повідомляє СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up