Лікар вимагала 2500 грн за пологи

Лікар вимагала 2500 грн за пологи
Лікарку з Борщівчини, яка вимагала у пацієнтки 2500 грн винагороди, зловили на гарячому міліціонери.

Медик вимагала у пацієнтки гроші за проведення пологів кесаревим шляхом. У суму також входила послуга за видачу довідки для призначення і виплати державної допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, повідомили в секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Але її, як кажуть, взяли «на гарячому» під час отримання «винагороди». Її викрили оперативники облуправління служби боротьби з економічними злочинами разом із колегами з Борщівщини. Готівку міліціонери вилучили.

- Медику уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, -  повідомив начальник управління ДСБЕЗ в області Василь Мокрицький. - Рішення суду у своїй справі лікар чекатиме під домашнім арештом.
До слова, ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Sammer

    Ви ніколи не замислювались, які причини того, що хабарі дають? Вам не здається, що десь на рівні підсвідомості ми відчуваємо, що оплата державою роботи лікаря (наприклад) не відповідає дійсності. Що ця робота коштує набагато більше. Якщо зарплата завполіклінікою із 30-літнім стажем роботи - 1 900 грн., то щось тут не так...Тому совість моя чиста, коли я віддячую хорошого лікаря за хорошу його роботу.

    Впевнений, що основним аргументом у вас зараз буде те, що "ми всі мало заробляємо"! І я скажу - так! Наша держава обкрадає нас у наших зарплатах! І хоче, щоб ми якось існували на 1000 грн. і були дууууже чесними. То може, боротьбу з хабарями потрібно починати із того, як оплачується державна робота громадян?

    Анонім reply Sammer

    Ви підіть у внутрішній двір Тернопільського ТМО це від вул. Островського до ЦУМу за смомат поліклінікою на право і подивітся на яких автомобілях їздять бідні лікарі!!!! це ж вони напевно не доїдали по 20 років кожен.

    Sammer reply Анонім

    Ну і що? В Америці лікар одержує зарплату найбільшу у рейтингу зарплат. Більше лікарів платять тільки Обамі. Невже ви думаєте, що у нас хвороби кращі? Чи лікарі гірші?

    Питання у тому, чому нашому лікарю не платять так, як американському? І мене не цікавить "бідна-бідна" держава. Бо всі прекрасно знають, де державні гроші.

    Анонім reply Анонім

    І якщо їх не влаштовує зарплата то хай ідуть на будову роствор поносять, але чомусь так всі рвутся людей лікувати. бо там гроші кпутяться діло в тому що наш народ мовчить, і платить їм бо кожен боїться за своє здоров'я і здоровя близьких а не даш грошей ніхто тобі не допоможе.

    петро reply Sammer

    Щось той завполіклінікою(із 30 річним стажем) із зарплатою 1900грн. загнув,бо:Заробітна плата керівника медустанови нараховується згідно з наказом Мінпраці, Мінохорони здоров'я "Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я..." №308/519 від 5.10.2005. Відповідно до тарифікаційних списків посадовий оклад головлікаря станом на 11.3.2014 становить 6883,70 грн..

    Лана reply петро

    ну это всё меняет, 6 лет учёбы , два интернатуры , трицать лет стажа и ты в шоколаде , а все эти виллы и Сейшелы , оно нам надо, это для бандюг и представителей власти, что одно и тоже, надеюсь Америку ни для кого не открыла, хотя выражать свою позицию крайне опасно, запишут в сепаратисты, или проcто коммент подчистят, что ещё проще и лучше , а потом скажут , что нет пропаганды, а только патриотизм, что теперь наравне с псевдопатриотизм, что теперь уже тоже без разницы

    roll reply Sammer

    зі всім погоджуюсь, але тільки не з останнім запитанням. починати треба з того,що не давати хабарі і самому не брати. принципово.

    Sammer reply roll

    roll, ось тому хабарництво ми не здолаємо найближчі років 100. Неможливо лише тільки закликами зробити усіх людей чесними. Але їх можна поставити в умови, коли їм совість не дозволятиме брати додаткові гроші, оскільки вони будуть задоволені своїми зарплатами і перейматимуться за те, щоб не втратити місце роботи, де ГІДНО ОПЛАЧУЮТЬ ЇХ ПРАЦЮ.

    roll reply Sammer

    ніколи людина, яка звикла брати, не буде задоволена оплатою праці. гідно оплачувати - це не діло одного дня. а собі постановити не давати і не брати можна за 1 хв

    Sammer reply roll

    Щоб там не говорили, але свідомість завжди визначається буттям )

    Лана reply Sammer

    как все трезвые и взвешенные мысли посещают только одну голову, к сожалению , на этом сайте ,  хорошо что не остаётесь равнодушным и помогаете формировать адекватное восприятие жизни для людей , которые может не настолько вникают в суть проблем по разным причинам, всегда соглашаюсь с Вами по разным вопросам, но тут хотелось бы добавить , что если будет достойная оплата труда у любого сотрудника разных областей производства, бюджетников, то не только совесть не будет позволять брать взятки, она присутствует , только у порядочных людей, а и страх потерять достойную работу с хорошей оплатой у людей не порядочных, всё очень просто, при низком уровне жизни , не работают ни совесть ни страх, срабатывает только инстинкт выживания , что тоже нормально, и все это понимают , только строят из себя ханжей, пока не повысится уровень жизни взяточничество не искоренить , и власть это прекрасно понимает, просто спекулирует на народном гневе и демонстрирует эти показательные раскрывательства преступлений, показуха в том , что невозможно разрушить систему не убрав причину зла, а в частности обкрадывание граждан государством, sorry
  • my_nick

    Західна Україна - найхабарніша частина України. Дякуйте свободолюбивим, які нічого не зробили, а самі були і будуть хабарниками.
  • ксюха

    Треба меньше боятися , коли людина відстоює правду та справедливість нічого з нею поганого не станеться, а кидають дітей і травмують по іншим причинам, аж ніяк не із-за того, що ви не заплатили гроші, і скажіть будь-ласка хто платить гроші наперед? віддячують по моєму після наданої послуги...
  • петро

    банду геть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up