На Тернопільщині керівника Держгеокадастру спіймали на хабарі у 3000 доларів (оновлене)

На Тернопільщині керівника Держгеокадастру спіймали на хабарі у 3000 доларів (оновлене)

За 3 тисячі доларів керівник вимагав від громадянина за позитивне рішення щодо оренди земельної ділянки площею 2 га  для ведення фермерського господарства.

Під час отримання другої частини неправомірної вигоди 22 серпня посадовця  затримали оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області разом зі слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону за участі управління запобігання та виявлення корупції Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Всього хабарник встиг отримати 500 доларів.

Військова прокуратура Тернопільського гарнізону відкрила кримінальне провадження за частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Відео дня

Посадовця затримали у порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомляє Департамент захисту економіки НПУ.

Підозрюваним в отримані неправомірної вигоди, за нашою інформацією, є виконуючий обов`язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Павло Петрович Боднар. За інформацією "20 хвилин", чоловік затриманий. Його мобільний «поза зоною». Затримання проводила військова прокуратура ймовірно через те, що частина землі, за яку чоловіка і підозрюють в неправомірних діях, – належить до земель наданих в користування військовим чи організаціям оборонного спрямування. Інших деталей справи наразі немає.

Департамент звертається з проханням не платити хабарі нечистим на руку посадовцям, а звертатись до керівників територіальних управлінь під час проведення ними особистих прийомів громадян чи на спецлінію "102". Також  у Департаменті захисту економіки Національної поліції також діє телефон довіри (098) 103-96-59 та електронна скринька [email protected].

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Якщо землі військового призначення, то як Боднар П.П. міг позитивно вирішити питання, Людина, яка стільки часу пропрацювала в.о. повинна знати ,щозмінити цільове призначення таких земель неможливо. Явний приклад 5,8 га. землі по вул. Текстильна 28 ( скандальна автостоянка).

      Вдумайтесь навіль Луценко озвучив прізвище великого хабарника з Тернополя.Ти , Луценко, в своїй конторі наведи порядок. Що київським чинушам не дае спокійно спати вільна посада гол. земельника в Тернопільській області. Тож потрібно поставити свого,щоб захапати побільше подільської землі. Не здивуюсь якщо призначать когось із вінницьких.
  • Светлана Миколаив

    По "трупам" валить Мартинюк...Явна заказуха на Боднаря...Вони вже самі запутались скільки кому хто і що дав..
  • Стрілець Оксана

    Раз кажете 3000 гривень,другий раз 3000 доларів.Ви оприділіться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up