На Збаражчині завуч побив школяра (ОНОВЛЕНО)

На Збаражчині завуч побив школяра (ОНОВЛЕНО)
Дитина у важкому стресовому стані, постійно плаче та здригається. Школяр наразі перебуває в обласній дитячій лікарні. Завуча, запевняють в департаменті освіти, звільнять з роботи

Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку у хірургічне відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні потрапив п’ятикласник. Хлопчика, як з’ясували правоохоронці, побив завуч.

  • Після п’ятого уроку діти гралися у класі ґумовим браслетом, кидаючи його один одному в руки, - розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Збаразького райвідділу міліції Андрій Казмірук. – До класу зайшов завуч школи і підійшов до хлопчика, який саме впіймав іграшку. Чоловік звинуватив дитину у порушенні поведінки, взяв за шию, підвів до дерев’яної парти та вдарив головою об неї.

Зі слів дітей, вчитель навіть пригрозив хлопчику, що змусить його з’їсти цей ґумовий виріб.

Дитина розплакалася. Під час наступного уроку у потерпілого почала боліти голова, діти його завели додому. Надвечір хлопчику стало погано і батьки повезли п’ятикласника до лікарні.

Відео дня

Як з’ясувалося, кілька років тому у хлопчика була травма голови, а вчинок завуча спровокував рецидив. Додому неповнолітнього медики не відпускають і кажуть, що в лікарні він буде щонайменше тиждень. Дитина у важкому стресовому стані, постійно плаче та здригається.

  • Батьки написали заяву до міліції, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Про випадок правоохоронці повідомили у відділ освіти, а також службу у справах неповнолітніх Збаразької РДА.

Подію внесено до ЄРДР за статтею 125 частина 1 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження.

Коментар

Любомир КРУПА, начальник департаменту освіти і науки облдержадміністрації:

  • Педагог однозначно буде звільнений з роботи. Що там сталось насправді – ми наразі з’ясовуємо, опираючись на розслідування, яке провели в районному відділі освіти. Але при будь-яких обставинах це антипедагогічна поведінка. Заступник директора школи має педагогічний стаж 25 років. Можливо, діти неадекватно поводились, він зірвався, бо кінець навчального року. Але виправдань його поведінці немає. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Анонім

    навіть в деяких східних єдиноборствах , наприклад, в кіокушин карате, заборонені удари в голову. бо нідочого доброго це не призводить. а якщо й потрібно перевиховувати таких бешкетників, то треба бити в живіт, по ребрах, давати ногою копня сильного під зад. завуч однозначно перегазував і застосував заборонений прийом.
  • Анонім

    Люди, Ви що дебіли чи ідіоти??? От візьміть свою дитину і головою в стіну чи дошку через щось розбите, зламане чи погану поведінку!Що ви тут плетете, не витримав зауч бідненький, то блін, як нема витримки- то двірником нехай іде, замітає! НЕ ЗАЛЕЖНО ВІД ПОВЕДІНКИ НІХТО!!!!!! І ЩЕ РАЗ НІХТО!!! НЕМАЄ ПРАВА БИТИ ДИТИНУ!!!!! Я б на місці батьків, розфігачив би заучу морду і зламав би челюсть!!! А то тут захисників рій назбиралось і пишуть твір-роздум про високе!!! ТАКІ люди- моральні уроди! І Крапка!!!!!!

    Гудим Вітя reply Анонім

    Анонім чим ВИ кращі того завуча? З ваших слів ви самі собі перечите.

    Анонім reply Гудим Вітя

    А відрізняє мене від завуча те що ніколи на дитину не піднесу руку, а бити головою до парти тим більше не посмію. А чим Ви кращі від цього завуча, коли на висловлення власної думки ВАМ слів не вистарчило, а тільки на критику моєї...ба, навіть не на критику, а на нещасне порівняння мене з завучем...

    Гудим Вітя reply Анонім

    Анонім я до того веду що бити не можна нікого ні завучу дитину ні ВАМ "Я б на місці батьків, розфігачив би заучу морду і зламав би челюсть!!! " я й пишу що ВИ з завучем на одному рівні і методи в Вас одинакові. В Україні є закон і хай відповідні органи вирішують. Ви на дитину руку не піднесете але бити не треба нікого і тим більше челюсть ламати. Я засуджую дії завуча . Але використовувати методи радикальні не потрібно.Як би так всі один одному челюсті ламали що було б. Для того і придумали закони щоб за допомогою їх вирішували такі питання.

    Anonymous reply Гудим Вітя

    Справа в тому, що в нас в Україні закони давно не діють. Якщо б діяли, то завуча взагалі би не допустили до роботи в школі. Хто вчився в нашій школі, той знає, що вчитель не просто отак раз зірвався, він завжди такий був. А де ж були закони всі ті роки? Безкарність породжує нові злочини. Боляче дивитись по новинах, як директору та колегам-педагогам на всю Україну повертається язик захищати таку падлюку! Ганьба вашим сивинам!

    Анонім reply Гудим Вітя

    Дуже шкода , що з моїх слів,  ви не зрозуміли в чому річ.

    Анонім reply Анонім

    Ви праві, ми всі тут дебіли і ідіоти, бо можемо тільки тут писати хто правий, хто винний, кого за що карати, придумуємо історії, як в американських фільмах про кумовство і моральні компенсації (див. попередні коментарі), а наш "заслужений" вчитель і далі ходить собі спокійно на роботу і екзамени приймає... Але що слабо зібратися всім, хто не один раз відчув на собі "легенького підзатильника" цього вчителя або кого його образи до сліз доводили, прийти до школи і як ви написали "розфігачити морду", а в крайньому вмпадку простежити , щоб слова тих чиновників, які говорили (написано в статті), що вчителя буде звільнено з роботи, були не просто красивими словами. Бо здається, що тут не батьки цього хлопчика кумів і сватів познаходили, а цей вчитель вже все "порішав", поки ми тут про ВИСОКЕ пишемо!!!

    Anonymous reply Анонім

    Підтримую!!!

    Дитина в лікарні з серйозною травмою, а його ще будуть захищати!

    Це напевно він сам ті безглузді коментарі на свій захист пише.
  • Анонім

    Ті, що проти нього мені хотілось би побачити вашу реакцію на цей інцидент, якби це трапилось з вашою дитиною. Якщо б не зараз "дострибався" то б це і надалі продовжувалось. В нього просто немає совісті і адекватності.

    Канюка Ірочка reply Анонім

    Може "за нього"?

    Анонім reply Канюка Ірочка

    Помилочка. за нього!
  • Анонім

    Я також випускник цієї школи, і не на словах знаю методи завуча,і нічого там такого страшного нема, сам не раз получав по за вуха, і завжди було за що! Те що тут написали ніби то,,діти просто гралися,, я в це не вірю! Звичайно я завуча не підтримую,він поступив неправильно, але і його можна зрозуміти.,довели,,!!! Те що тут хтось написав що можна поговорити з батьками, ні, неможна! Ще коли я вчився, можна було, а зараз батьки у всьому звинувачують вчителів,чого це вони чіпляються до їх безневинного ангелочка! От і получається, що над дітьми немає ніякого контролю, бо вони знають, що батьки їм нічого не скажуть, а вчителі їм і слова не можуть сказати, бо ,,дитятко,, побіжить до мами жалітися, а мама іде в школу сваритися, чому це її ангелочка чіпають! А діти лізуть вчителям на голову не відчуваючи ніякої відповідальності.А вчителі також люди, от і здають нерви!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up