Одного з власників агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосили в розшук

Одного з власників агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосили в розшук
Одного з власників агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосили в розшук. Про це зазначається на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Відповідно до інформації, вказаної на сайті, МВС визначає Миколу Гуту як "особу, яка переховується від органів влади". Дата зникнення вказана 31 березня 2014 року, хоча Микола Гута був присутнім на зборах з кредиторами, які проходили в Києві в жовтні-грудні 2014 року, повідомляє "Економічна правда".

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Земельний банк холдингу перевищує 300 тисяч га, зосереджений в західних областях України.

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі та інших культур.
Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. До вересня 2014 року відповідав за поточне управління компанією на посаді генерального директора, наразі він голова Ради директорів групи компаній "Мрія".
Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.
80% групи компаній "Мрія" володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу кіпрською компанією володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.
Наразі вони є власниками агрохолдингу номінально. Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.
Як повідомлялося, австрійська фінансова група Erste Group звернулася до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Петро

    Та хулі його шукати, бичує він в папаші в Альпах там його і пов'язати !
  • Петро

    Хай відповідає за ту техніку, яку вони поламали, коли кредитори хотіли забрати назад свої машини. Хай відповідає за те, що за гроші кредиторів понаробляли собі всяких фірмочок. І за те, що тепер великі кредитори не схочуть мати справи з Україною, через дебілів, які вирішили всіх намахати.

    Анонім reply Петро

    До чого тут поломана техніка? Кредитори забирають компанію, вже проведено 6 співбесід із командами-кандидатами на посади у топ-менеджменті, є надія на покращення, а то не мало людей там працює....
  • Taras Sviridov

    Скажу одне шановні, досить лити бруд на людину. Ця сім"я працевлаштувала все село, а також частину людей з прилеглих сіл, збудувала дороги, реконструювала школу, розвиває аграрний сектор, який і так у нас в повній задниці, вибачте за слово. Говорите що щось накрали? вибачте будь-ласка, а як в нашій країні, при такій податковій системі і безглуздому ставленню до підприємців зі сторони державних органів можна чесно працювати??? гадаю ті хто є підприємцями, мене зрозуміють. Що у вас за напасть така заздрити багатим людям...

    Петро reply Taras Sviridov

    Ця фірма розтрощила всі дороги області і не відповідає за це. Обіцяли зробити дороги в Хоросткові, Копичинцях і болт забили на людей. Може фірму заберуть нормальні люди і будуть нормально розвивати бізнес, а не намахувати всіх.
  • просто так

    а чому йому не радіти, давно із всією родиною живуть чи в Швейцарії чи недалеко від неї. Гроші винні Україні і людям , а живуть як  королі, а може й краще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up