Тернопільські податківці впіймали організовану злочинну групу

Тернопільські податківці впіймали організовану злочинну групу

Вперше за час існування податкової міліції області завершили розслідування та скерували до суду кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи, яка ухилялась від сплати податків на суму 7 млн грн.

- Сформувати ланцюг причетних та довести винуватість злочинної групи  надзвичайно важко,  - зазначив перший заступник начальника Головного управління ДФС Віталій Дума. - Цього року вперше за час існування податкової міліції області завершено розслідування та направлено до суду кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи. В  першому півріччі 2016 року таких випадків було лише 6 по всій Україні.

У ході досудового розслідування відшкодовано лише 1,3 млн грн з 7 млн завданих збитків, проте накладено арешт на суму 17,1 млн грн.

- Обвинувачення висунуто чотирьом особам, які умисно ухилялись від сплати податків, - додає начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС області Олег Буць. - Підприємство користувалось послугами конвертаційного центру з іншої області. Тобто вони створювали видимість оплати податків через фінансові маніпуляції. Процес скерування справи до суду може тривати роки, адже люди, які задіяні в цих схемах, обізнані з роботою оперативних підрозділів.

Відео дня

Також у Тернопільській області припинили діяльність "конвертаційного" центру, створеного групою з п'яти осіб, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки західного регіону.
Збитки становлять  5,4 млн грн, накладено арешт суму понад 2,2 млн грн. Також вилучені печатки, штампи і фіктивні підписи керівників підприємств, чекові книжки і банківські рахунки. Наразі триває досудове розслідування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up