Рекетира спіймали на гарячому

Рекетира спіймали на гарячому
«На гарячому» тернопільські убозівці затримали зловмисника, який вимагав гроші у приватного підприємця з Бучача.

У ході слідства з’ясувалося, що підозрювані дійсно впродовж тривалого часу вимагали у потерпілого кошти, погрожуючи йому тілесними ушкодженнями, вбивством, пошкодженням особистого майна, завданням шкоди його рідним та близьким

3 тисячі гривень потерпілий мав сплатити, аби вільно пересуватися рідним містом.

Відео дня
  • У липні до нас звернувся 27-річний бучачанин, - каже начальник відділу УБОЗ УМВС України в Тернопільській області Дмитро Різник. - Молодий чоловік повідомив, що наприкінці червня група осіб нанесла йому тілесні ушкодження, а після цього почала вимагати гроші.

У три тисячі гривень зловмисники оцінили можливість потерпілого вільно пересуватися Бучачем, а також пообіцяли захист від будь-яких злочинних посягань.

  • У зв’язку з цим, - каже  Дмитро Різник, - керівництво УБОЗ прийняло рішення про негайну локалізацію членів злочинної групи, аби не допустити вчинення ними тяжких злочинів та викрити інші факти, до яких вони можуть бути причетні.

У ході слідства з’ясувалося, що підозрювані дійсно впродовж тривалого часу вимагали у потерпілого кошти, погрожуючи йому тілесними ушкодженнями, вбивством, пошкодженням особистого майна, завданням шкоди його рідним та близьким.

З метою швидкого розслідування правоохоронці провели ряд слідчо-оперативних і розшукових заходів, як невдовзі принесли позитивний результат, стверджують у міліції. Під час передачі коштів одного із підозрюваних затримали. Ним виявився 39-річний мешканець Бучача. Наразі проводиться перевірка ще по двох особах, причетних до вимагання.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статтею 189 ККУ – вимагання, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Згідно санкції статті, затриманому загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up