Ритуал «очищення від прокляття» обійшовся у 7 тисяч гривень

Ритуал «очищення від прокляття» обійшовся у 7 тисяч гривень
У Тернополі орудують шахрайки, які лякають прокляттям і забирають золото та гроші

Жертвою двох шахрайок стала 24-річна жінка.

Довірившись двом незнайомкам, які пообіцяли врятувати її сім’ю від прокляття, потерпіла втратила золоті прикраси та гроші. «Зняття порчі» вартувало їй більше семи тисяч гривень.

Як розповіла правоохоронцям потерпіла, до неї на вулиці Волинській, поблизу третьої міської лікарні, підійшла невідома жінка та запитала, котра година. Відтак незнайомка зав’язала розмову з дівчиною. Сказала, що на її родину наслано страшне прокляття.

Відео дня
  • Почуте приголомшило молоду жінку, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Незнайомка не зупинялася, продовжувала залякувати негараздами. Потім сказала, що може допомогти зарадити біді. Під час розмови до них приєдналася ще одна нібито випадкова перехожа й почала розповідати, що «рятівниця» колись допомогла і порадила дослухатися до неї.

Потерпіла повірила й почала виконувати всі вказівки шахрайки. Далі був ритуал «очищення від прокляття». Лиходійки наказали дівчині зняти усі золоті прикраси й поставити їх у гаманець, а потім у пакет. Потерпіла так і зробила. Пакет дівчина віддала шахрайкам, а сама, за їх вказівкою, почала молитися.

  • «Добродійки» зникли разом із особистими речами дівчини, - каже Сергій Крета. -  Та, оговтавшись, зрозуміла, що стала жертвою шахрайок. За допомогою звернулася до правоохоронців. Зловмисниць розшукують.

Правоохоронці закликають уважно придивитись до фотороботу однієї із шахрайок, складеного зі слів потерпілої.

Жінці на вигляд 45-50 років, зріст 165-170 см., середньої статури, волосся русяве, обличчя овальне, очі сіро-зелені. Була одягнена у синю балонову куртку, сині джинси, чорні черевики.

Її спільниці на вигляд 25 років, зріст 160-165 см., волосся каштанове, очі карі. Була одягнена в фіолетову куртку, сині джинси.

Кому що-небудь відомо про розшукуваних, телефонуйте у Тернополі: 27-12-30, 27-13-72, 102.

Аби не стати жертвою шахрайок

  • не довіряйте незнайомцям
  • уникайте будь-яких контактів з особами, які хочуть яким-небудь чином привернути вашу увагу
  • у жодному разі не дивіться їм в очі, не дозволяйте торкатись вас
  • не погоджуйтеся на пропозиції незнайомців поворожити чи «зняти порчу».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Скільки ще людей мають постраждати від цих двох??? Я пройшла через це 3 роки тому у Чорткові. Моя заява досі лежить в міліції і ніхто навіть не вважає за потрібне хоча би раз в кілька місяців подзвонити і розказати мені як йде слідство і чи йде взагалі. Але що там казати, цю стару взяли на гарячому в Гусятині  десь за пів року після випадку зі мною. Але випустили з СІЗО за нібито недостатніми доказами. Хоча мене навіть ніхто не повідомив, що її затримали. Я дізналася випадково.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up