Родичі Ігора Вардинця стверджують, що «хабарна» справа – замовна

Родичі Ігора Вардинця стверджують, що «хабарна» справа – замовна
Медики б’ють на сполох, бо головному лікарю райлікарні терміново необхідна операція і що його стан важкий. До Німеччини, де його мали прооперувати, пацієнта не випускають, бо не обрали міру запобіжного заходу. Родичі стверджують – справа про хабар замовна, а у міліції говорять, що мають достатньо доказів

Ігор Вардинець на знак протесту голодує майже тиждень, через що стан його здоров’я різко погіршується.

Родичі підозрюваного ситуацію навколо «хабарної справи» називають політичним замовленням та натякають, що все сплановано. Адже вбачають зв’язок і змову між односельцями – заявником, в якого нібито вимагав та отримав хабар в 200 тис. грн. Ігор Вардинець, та керівником міліцейського підрозділу, який бореться з економічними злочинами Василем Мокрицьким.

Серце може зупинитись

Відео дня

Медики ж б’ють на сполох, бо стан здоров’я Ігоря Вардинця, який після четвертого інфаркта перебуває в кардіологічний реанімації, - критичний. І наполягають: пацієнтові термінова необхідна операція з аортокоронарного шунтування.

Нагадаємо, Ігор Вардинець, якого 17 квітня затримали у підозрі вимагання та отримання хабара у 200 тис. грн., через кілька днів намагався виїхати до Німеччини, де йому мали робити операцію на відкритому серці. Однак, за рішенням суду пацієнта затримали на Львівщині і повернули до тернопільського медзакладу. Перед цим підозрюваного привезли до приміщення міськрайсуду, де йому мали обрати міру запобіжного заходу. Однак, пацієнт не вийшов з реанімобіля і не піднявся до зали судового засідання.

  • Ігор Вардинець продовжує голодування, його стан, відповідно, погіршується, - каже племінник підозрюваного Степан Білян. - Таким чином він виказує протест проти системи і політичного замовлення.

Доправити дядька до суду для обрання міри запобіжного заходу неможливо, вважає родич. Адже ще один стрес, і його серце може зупинитись.  

  • Єдиний вихід - треба призупинити слідство і дати йому шанс вилікуватись, - каже Степан Білян. - Після того, як він одужає і повернеться, можна проводити всі слідчі дії. Він нікуди не тікає! І готовий, щоб був відкритий процес – все в рамках правового поля.

Гроші в руки не брав

Племінник стверджує, що 17 березня без дозволу лікарів в 23 год. правоохоронці  проводили спецоперацію із затримання – тоді ж у його дядька стався 4 інфаркт.

  • Це просто знущання над людиною і тортури, - переконаний Степан Білян. - Є всі медичні висновки. Чому не оперується в Україні? Якщо його «замовили» тут – існує ще більша загроза його життю. Єдиний укол і – людини немає.

То брехня, стверджує племінник, що зловили в робочому кабінеті, що тримав гроші в руках. І всьому є свідки. У день затримання перебував в лікарні.  

  • Ми проаналізували факти і вважаємо, що це змова і умисне створення такої ситуації, - каже племінник. – Взяти лише той факт, що той, хто написав заяву - односелець п. Мокрицького (начальник Управління держслужби по боротьбі з економічними злочинами – прим. ред.).

Кардіолог блоку інтенсивної терапії Тернопільської міськлікарні №2 Ярослав Скрипець запевняє, що Ігор Вардинець потребує термінового аортокоронарного шунтування. 

  • У нашій лікарні йому було встановлено стен в ділянку найбільш вираженого ураження коронарних судин, - каже Ярослав Скрипець. - Втручання було дуже важке, стан пацієнта залишався критичним. Операція тривала 4,5 год. Враховуючи багатосудинне ураження, йому було показано проведення аортокоронарного шунтування.

Медик каже, що пропонували пацієнтові проведення операції у закладах Львова чи Києва. Він обрав клініку в м. Штутгард, що у Німеччині. І це його право.

  • Після тієї ситуації (17 квітня – прим. ред.), у пацієнта виникли інтенсивні пекучі болі за грудиною, погіршення змін у кардіограмі, - каже пан Скрипець. – І він знову був переведений до нас в блок інтенсивної терапії. Де досі і перебуває.

Буде застава – за кордон випустять

У міліції кажуть – доказів причетності Ігоря Вардинця до вимагання та отримання хабара – достатньо. Випустити його за межі України не можуть, адже він перебуває в статусі підозрюваного і йому досі не обрали міру запобіжного заходу. Обрати її не можуть, адже підозрюваного через стан здоров’я не можуть доправити до суду. А виїзні засідання не передбачені законодавством.

  • Порушене кримінальне провадження за ч. 3. ст. 368 – вимагання і отримання неправомірної вигоди, - повідомив перший заступник начальника обласної міліції Казимир Попіль.

У міліції кажуть – не випускають п. Вардинця до Німеччини, бо не мають гарантій, що він сюди повернеться. Однак, готові це зробити, щойно чоловікові оберуть міру запобіжного заходу, і він внесе заставу в понад мільйон гривень.

  • В нас єдина умова – запобіжний захід, - каже Казимир Попіль. - Суд визначає розмір застави, а, враховуючи  важкість злочину, прокурор попросить 1 млн 34 грн. Підозрюваний сплачує - і це буде гарантією того, що він повернеться. Як є медичні показання, що людина має лікуватись за кордоном, дозвіл нададуть. Але наголошую: лише як буде обрана міра запобіжного заходу.

Коментар 

Олександр БОГОМОЛ, (37 р.), начальник обласної міліції:

  • У нас є достатньо доказів, що керівник медичного закладу отримав неправомірну вигоду. Василь Мокрицький до затримання та цього злочину не має жодного стосунку, оскільки всі оперативні заходи цього провадження здійснювали працівники тернопільського УБОЗу. А реалізовувала затримання новостворена група по боротьбі з корупцією. До її складу увійшли оперативники УБОЗу та управління держслужби з економічною злочинністю. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    ддд

    Анонім reply Анонім

    Хочу прокоментувати брехлиі  дані жуліка Вардинця  про те чому ректор медичного університету  критикує його,нібито він не хотів  щоби кафедри  розмістити в районній лікарні. Це бред сумашедчого-  хо ч  в райлікарні  праював працював прфесор, а самому вардинцю прсивоів  звання доцента за що одержував  платню а зі студентами ніколи не займався і взагалі  він немав  поняття як писати наукову роботу. А справа в тому що як голова  комісіі по медицині  проф.  Ковальчук  хотів щоби  вардинець,як лікар  ввійшов у склад цієі комісіі,але він ввійшов у склад комісіі по торгівлі де проходимцям  місце! Ось  чому  Ковальчук,як ретор  тутже      перевів кафедру в 3 міську лікарню з професором, а з ЖУЛіКА від медицини  зняв посаду доцента..Якби всі головні лікарі в області, а навіть в УКРАІНІ працювали так для народу  як прф. ковальчук л.я. то наша медицина не булаб такою, як є сьогодні. А університет став одним з найкращих в УКРАІНІ.Про те що вардинець є проходимець від медицини знають не тільки медики, але вся громадкість району і не тільки.Має 300 г. землі  в с. Малий Ходачкі  яку обробляють санітарки лікарен ь,а  хворі  не бачать кусочка мяса в супі, зате  відкрив  власний,  буфет в стоматполіклініці  , а  гроші за процедури фізкабінету  ділять для головного проходимця. А на роботу не влаштуешся без  хабара тай ще якого! А на день народження лікарі заход ять не гуртом, а по одному щоби хам бачив хтотскільки подарував,безстидник! Вся громадкість тай начальство району знають про  це все,  але мовчать.А за фіз  прцедури  в фізкабінеті  ділять для прходимця,про що знає завідуюча, але боіться сказати бо вижене з роботи.
  • Анонім

    Я так розумію, що той мордатий пан повертається, бо у районній лікарні вимагають оплати вчителям які приписані у місті, а працюють у селах району Тернопільського оплати за медогляд, а ні, то йдіть помісцю проживання, на що вони не мають права, бо відділ освіти має договір лише з районною лікарнею. Та брати оплату напряму теж бояться, бо то є незаконно. То крутить прихвостень Вардинця Сердюк Г.І. як може, прикриваючись липовими постановами. Хотів би м знати адресу того відділу куди здають таки "патрійотів"? Підкажіть люди, чи може прізвище дієвого чоловіка, що тим би зайнявся!!!
  • Анонім

    не смішіть мого пса в Тернополі хіба родичі вардинця вірять, що він не винний, пройдіться по лікарні санітарка навіть йому щось на лапу давала не кажучи про лікарів, які ходили сапати його городи

    Nat Tan reply Анонім

    Слухайте ви племіннику досить плести що вашого дядька тут заріжуть на операції бо його замовили кому він нафіг треба а кажіть просто що треба від буцегарні тікати а не треба було вимагати і брати вор должен сидеть в тюрьме і про яку ви тут сім'ю співаєте давно сім'ю на коханку проміняв і інфаркти перші заробив бо віагра дер мішками ха ха ха так йому і треба і ще сала зашиворіт залити йому і йому подібним ха ха ха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up