Шахрай вкрав 120 тисяч євро, які зібрали на операцію хворій дитині

Шахрай вкрав 120 тисяч євро, які зібрали на операцію хворій дитині

Життя шестирічної жительки Тернопільщини рятують італійські лікарі. Гроші, призначені їй на операцію - 120 тисяч євро, викрав шахрай.

 

Про злочин заявив дідусь хворої дівчинки, розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Тернопільського відділення поліції Віктор Сніжко. Онука перебувала на лікуванні у клініці "Охматдит" в Києві. У неї рак крові. Аби врятувати життя малечі, потрібно було 200 тисяч євро. Родина таких грошей не мала, тому звернулася до волонтерів, благодійників та інших меценатів. Сюжети про хвору дівчинку транслювали і на центральних телевізійних каналах.

Одного дня до них в клініку прийшов чоловік, представився Олександром Оленюхом і сказав, що є учасником  київського волонтерського руху. Він заявив, що його організація готова допомогти частково. Рідним потрібно зібрати лише 120-150 тисяч євро, а решту оплатять вони. Пообіцяв, окрім цього, оплатити усі організаційні витрати.

Коли гроші були зібрані, "волонтер" приїхав до родичів у село Біла Тернопільського району. Батько та дідусь передали йому 120 тисяч євро. Чоловік, в свою чергу, запевнив, що в Італії уже все готово і їм залишилося придбати квитки та їхати на операцію.

Відео дня

Мама одразу ж вилетіла з донькою до Італії, але їх там ніхто не зустрічав. В аеропорту дівчинці стало погано, і швидка забрала до лікарні. Але грошей у родини на лікування уже немає.

Правоохоронці розшукують шахрая. Дідусь стверджує, що невідомому на вигляд 30-35 років, завжди одягався офіційно, володів медичними термінами та не викликав жодної підозри.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 190 частина 4 ККУ - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Зловмисникові загрожує від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна, повідомляє сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    В діда певне альцгеймер то діда потрібно лікувати
  • Анонім

    Інформація не правдива, перевіряйте джерела. Дівчинка в Італії на лікуванні.

    Діонісій reply Анонім

    якщо ця стаття брехлива, знайти того мудака, що таке написав і за яйця підвісити.

    Анонім reply Діонісій

    діда, який прийшов в поліцію? чи прес-службу поліції, яка сидить і придумує фейки???

    Діонісій reply Анонім

    того хто сюда цю хрень викинув і людям мозок пудрить
  • Діонісій

    от так , люди збирають збирають гроші з останніх сил, а якась тварюка їх краде, воно краде життя в дитини, а не грощі. тварина!
  • Galina Luchko

    І як таких виплодків земля носить... щоб ті гроші йому боком вилізли...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up