Шестимісячна дівчинка померла через материну легковажність

Шестимісячна дівчинка померла через материну легковажність
Немовля два дні мало підвищену температуру, та мати не поспішала викликати медиків і лише на третій запросила педіатра.

Лікування не було ефективним, та в лікарню до кваліфікованих спеціалістів дитину не повезли.
Через високу температуру дівчинка захлиснулася блювотними масами. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на виклик, уже не змогли їй допомогти.
Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей в області Петро Тихович зазначив, що смерть дитини ймовірніше сталася через халатність батьків.
Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом смерті дитини правоохоронці проводять ретельну перевірку. Якщо провину матері доведуть, 26-річну жінку притягнуть до відповідальності відповідно до статті 166 Кримінального Кодексу України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі від двох до п'яти років або позбавлення волі на такий самий термін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Taras Matvienko

    Накажуть батьків-справедливість відновлена,ура!А як горе-лікарі невиставляють діагнози,нелікують(не реабілітують) тернопільські і кременецькі ,то їхні прокурори області і Кременецького р-ну визнають ці дії вірними.Для прокурорів головне,що запише лікар,а свідки ваші їм непотрібні,навіть,якщо їх буде весь світ-Гібський М.Я.Прокурору непотрібно і дивитись,чи відповідає дійсності запис лікарів-Гібський М.Я.:лише запис лікарів.І їм байдуже,що запис невідповідає дійсності-Гібський М.Я.Всі ваші доводи-це наговор на лікарів,це лише ваші емоції(Гібський М.Я.).Те,що пише книжка,що рекомендують світові медцентри їх нестосується-прокурорів(ст23 ЗУ про охорону здоров'я) і місцевих лікарів.Це лише мала частина дурї наших прокурорів і горе-лікарів.
  • Музика Таня

    Ніхто незнаю про виставку голубів яка відбудеться 25,01,2015 року??

    Anonymous reply Музика Таня

    Дитино, ти читати вмієш? Тут десь йдеться про голубів?
  • Анонім

    Madam Brogkina,будеш мати дитину,побачиш,чи зможеш  24 год. на добу  ходити постійно за нею!!!

    Madam Brogkina reply Анонім

    Я маю дитину 3-х річну, і повір я знаю,що це таке.В дитини в 1 рочок була температура до 39, я лікарку в 2 часа ночі підняла. Я веду до того,що неможна пускати все на авось.І в цій ситуації винні батьки
  • Madam Brogkina

    Для якої мами? Нормальна мама вже в перший же день скору викликала або до лікаря звернулась з такою крохою, а не самолікуванням займалась. І не в кожної мами дитина має бути ошпарена кипятком чи з розбитим лобом.В люблячої мами дитина завжди під наглядом

    Anonymous reply Madam Brogkina

    Тобто, всі мами, в яких діти травмувалися - ненормальні і ненавидять своїх дітей? Не кажіть дурниць, ідеальна ви наша.

    Madam Brogkina reply Anonymous

    Причому тут травмувались? Хіба тут йде мова про травми? Це діти,і звісно,що цілий час дивитись за ними не всилі.Легковажність мами перш за все в цьому випадку. Я не ідеальна мама теж щось можу недогледіти але коли вихователька з дитсадка звонить і каже,що у моєї дитини 37,4  температура,відразу ж забираю і везу д лікаря,а не чекаю на веч авось дам ліки та спаде а завтра може вже не буде....Я дмаю більшість матусь теж так опікуються за здоров*я дитини

    Бандерівка reply Madam Brogkina

    мадам....там чорним по білому пише НА ТРЕТІЙ ДЕНЬ ВИКЛИКАЛИ ПЕДІАТРА!!!!!!!! вибачте але наші педіатри в поліклініках ТУПІ БАРАНИ....лікування яке вони виписують найчастіше не допомагає! з 5 місяців до 1.5-2р всі болячки вони списують на ЗУБКИ...сопляє через зубки....кашляє через зубки...температура тоже через зубки! і кажуть "що маєте вдома?" -ну от то і давайте!!! наші участкові не можуть визначити стан дитини...аналізи не кажуть здати...НЕУКИ!!! мама тут ні до чого...це нещасний випадок і не треба звинувачувати її у неї і так страшне горе! співчуття батькам!

    Анонім reply Бандерівка

    Підтримую, педіатр Вуйлова Я. А, в дитини запалення не прослухала через те, що її не заплатили напевно. Наші педіатри халатні і некомпетентні. На зубки списують все, що можна, навіть коли зубки вже виросли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up